Vinohradský hlavní sál

Vinohradský Parlament prošel razantní změnou

Vinohradský Parlament prošel razantní změnou

Po jarní proměně bistra Sisters se gastronomická skupina Together Davida Petříka a Viktora Kaplana rozhodla pro další rozsáhlou rekonstrukci.

V pondělí 9. září se hostům znovu otevřely dveře Vinohradského Parlamentu v Korunní ulici. Novinkou je zcela nový interiér ladící s charakterem Národního domu na Vinohradech, otevřená kuchyně, kde budou významnou roli hrát knedlíky a knedlíčky v nápaditých provedeních, a vyslyšení letitého přání hostů čepovat Plzeň. 

Knedlíky s přelivem

Knedlíky s koprovkou, ale i s lososem nebo rakem
Každý den nabízejí ve Vinohradském Parlamentu čtyři knedlíkové variace, které se mění na týdenní bázi. Hosté si mohou vybrat také variantu „Knedlíků sněz, co můžeš“, kdy za cenu 239 Kč dostanou 200 g pomalu vařené hovězí loupané plece v silné polévce se zeleninou a libečkem, omáčku dle výběru a neomezené množství knedlíků. Ty připravují z různých druhů mouk a rozdílné je i jejich zpracování, budou se vařit, smažit, plnit, připravovat na páře, atd. Každý den nabízí i dvě sladké varianty. „Knedlíky vznikají přímo před hosty v otevřené kuchyni. Chceme, aby viděli celý proces a pracnost, která se za přípravou knedlíků skrývá – kynutí, válení, plnění…,“ popisuje David Petřík. „Věříme, že každý si chce občas dopřát chuť pravé české kuchyně, kterou už část dnešní mladé generace ani do hloubky nezná,“ dodává.

V nabídce

se vedle klasiky objeví například žemlový knedlík s bylinkami, vařený rak, sušená zelenina, pyré z jarních hub a krémová račí omáčka, plněný bramborový knedlík, konfitovaný jehněčí krk, pražený mák, silná šťáva, pyré z červeného zelí a smažená kopřiva nebo napařovaný knedlík, křupavý vepřový bok, domácí okurky, marinovaná cibule a majonéza z petrželové natě. „Chceme zúročit i naše zkušenosti z výroby dim sum knedlíčků v Sie, proto jsme se rozhodli zakomponovat dim sum pařící technologii z Číny, která využívá silný výkon páry. Některé druhy podáváme i v tradičních bambusových  pařáčcích,“ vysvětluje Jan Pípal, šéfkuchař Vinohradského Parlamentu.

Kubistické koberce a zvířata na stropech
Pod designem restaurace je podepsaný Ateliér PH5 v čele s Václavem Červenkou, který se podílel i na interiérech restaurace Sia, bistra Sisters nebo Cukráře Skály. Dominantou restaurace je bílý strop s vysochanými zvířaty od Roberta Palúcha a výrazně barevný kubistický koberec v prvním patře. Kapacita Vinohradského Parlamentu po rekonstrukci je 330 míst, prostor je nyní vzdušnější a lépe využitý. Dál zůstává v provozu oblíbený dětský koutek.

Koncept restaurace zůstává, pivo na čepu se mění
Ve Vinohradském Parlamentu kladou dál důraz na kvalitní cenově dostupné obědy pro širokou veřejnost. Zůstávají i celoroční sezónní aktivity, jako jsou zvěřinové hody, zabíjačka, svatomartinská husa, atd. V lístku zůstaly historicky oblíbené pokrmy, jako je například nakládaná krkovička nebo větrník plněný kulatou plecí. Tyto bestsellery jsou doplněné o poctivé knedlíky, které jsou synonymem pracné české kuchyně. „K posílení povědomí knedlík – české pivo jsme se rozhodli reagovat na letité přání našich hostů a čepovat Plzeň,“ říká dvojice majitelů celé sítě Together, Viktor Kaplan a David Petřík.

ZDROJ:https://protisedi.cz/vinohradsky-parlament-prosel-razantni-zmenou/

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.