Hummus

Jak na dýně poradí šéfkuchaři

Hummus, ravioly, ale i páj s pekanovými ořechy. Jak na dýně poradí šéfkuchaři

Právě teď dozrávají dýně a tak jako každý rok se stávají královnami kuchyní. Ale co z nich připravit? Server Lidovky.cz oslovil několik šéfkuchařů, kteří se podělili o recepty, které z dýně připravují a mají je nejraději. Nechte se inspirovat a zkuste dýni třeba na sladko.

Jan Pípal, šéfkuchař Bruxxu a Vinohradského Parlamentu

Miluju toto: Pečená dýně na dřevěném uhlí s česnekem, rozmarýnem, panenským olivovým olejem a kapkou citronu. A proč? Protože pěstuju máslovou dýni na zahradě a toto jídlo si připravuju velmi často! V našich restauracích pravidelně vaříme krémovou polévku z máslové dýně, oblíbená je také pečená dýně s hříbky a petrželovou natí nebo dýňové pyré jako příloha ke zvěřině nebo dýňové bramborové noky. Jídel z dýně je opravdu mnoho a já už se těším na dýňovou sezonu.

ZDROJ: https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/hummus-ravioly-ale-i-paj-s-pekanovymi-orechy-jak-na-dyne-vam-poradi-sefkuchari.A190930_095203_dobra-chut_ape/3#paginationtop

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.