provedla gastronomická skupina Together Davida Petříka a Viktora Kaplana další rozsáhlou rekonstrukci. V pondělí 9. září se hostům znovu otevřely dveře Vinohradského parlamentu v Korunní ulici. Nový interiér restaurace ladí s charakterem Národního domu na Vinohradech, kuchyně se otevřela a zaměřila se na knedlíky a knedlíčky v různých provedeních a provozovatel vyslyšel letité přání hostů, aby se čepovala plzeňské pivo místo Staropramenu.
je podepsaný Ateliér PH5 v čele s Václavem Červenkou, který se podílel i na interiérech restaurace Sia, bistra Sisters nebo Cukráře Skály. Dominantou restaurace je bílý strop s vysochanými zvířaty od Roberta Palúcha a výrazně barevný kubistický koberec v prvním patře. Kapacita provozovny po rekonstrukci je 330 míst, prostor je nyní vzdušnější a lépe využitý. Dál zůstává v provozu dětský koutek.
které se mění na týdenní bázi. Hosté si mohou vybrat také variantu Knedlíků sněz, co můžeš, kdy za cenu 239 Kč dostanou 200 gramů pomalu vařené hovězí loupané plece v silné polévce se zeleninou a libečkem, omáčku dle výběru a neomezené množství knedlíků. Ty připravují z různých druhů mouk a rozdílné je i jejich zpracování, budou se vařit, smažit, plnit či připravovat na páře. Každý den nabízí i dvě sladké varianty. „Knedlíky vznikají přímo před hosty v otevřené kuchyni. Chceme, aby viděli celý proces a pracnost, která se za přípravou knedlíků skrývá – kynutí, válení, plnění,“ popisuje David Petřík.
V nabídce se vedle klasiky objeví například žemlový knedlík s bylinkami, vařený rak, sušená zelenina, pyré z jarních hub a krémová račí omáčka, plněný bramborový knedlík, konfitovaný jehněčí krk, pražený mák, silná šťáva, pyré z červeného zelí a smažená kopřiva nebo napařovaný knedlík, křupavý vepřový bok, domácí okurky, marinovaná cibule a majonéza z petrželové natě. „Chceme zúročit i naše zkušenosti z výroby dim sum knedlíčků v Sie, proto jsme se rozhodli zakomponovat dim sum pařící technologii z Číny, která využívá silný výkon páry. Některé druhy podáváme i v tradičních bambusových pařáčcích,“ vysvětluje Jan Pípal, šéfkuchař Vinohradského parlamentu.
Zůstávají i celoroční sezónní aktivity, jako jsou zvěřinové hody, zabíjačka či svatomartinská husa. V lístku zůstaly bestsellery jako nakládaná krkovička nebo větrník plněný kulatou plecí.
ZDROJ:https://www.mediar.cz/vinohradsky-parlament-nabizi-knedliky-i-raky-a-nove-cepuje-plzen/
Categories: Vinohradský Parlament