Asijské kuře

Mixér: nové snídaňové prostory, indonéská kuchyně nebo průvodce tím nejlepším

Mixér: nové snídaňové prostory, indonéská kuchyně nebo průvodce tím nejlepším

Restaurace Sia nabízí hostům indonéskou kuchyni

Jiří Štift, šéfkuchař asijské restaurace Sia, která spadá do sítě podniků Together, připravil se svým asijským týmem týden indonéské kuchyně. Do 24. listopadu budou servírovat nejznámější indonéské pokrmy, jako je nasi goreng, pepes ikan nebo indonéský dezert martabak manis. Tematické dny se u hostů restaurace Sia těší velké oblibě, už proběhly ramenové dny, dny pálivých papriček nebo týden zaměřený na krevety.

Na celém menu se kromě šéfkuchaře Jiřího Štifta podílel kuchař Rikky, který pochází z Jakarty, ale už plno let žije na Bali, a kuchař Ferri, který pochází ze západní části Indonésie.

asijské jídlo

Crème de la Crème nabízí snídaně v nových prostorech

Crème de la Crème již dávno nenabízí jen zmrzlinu. Především v chladnějším období oceníte širokou škálu sladkých či slaných snídaní nebo dortů s kávou. Nyní si vše můžete vychutnat v rozšířených prostorech ve Zmrzlinovém salonu na Národní. Provoz na dvou patrech pojme až 70 sedících zákazníků.interiér restaurace

Díky otevřené kuchyni, která se ve druhém podlaží nachází, budete navíc mít možnost nahlédnout kuchařům doslova pod pokličku a sledovat, jak se vaše jídlo připravuje. Sáhnout můžete po celodenních snídaních. Tato lehká a vyvážená jídla vás totiž spolehlivě zasytí kdykoliv během dne. Základem jsou na másle lehce opečené chleby z Esky. Ty se servírují s pražskou šunkou, sýrem, sázeným vejcem nebo lososem. Nejnovějším přírůstkem je ikonický „avo toast“ s granátovým jablkem. Zastánce sladkých pokrmů potěší řecký jogurt s domácí granolou nebo pohankové palačinky s nutellou, marmeládou či jablky se skořicí.

nazdobený talíř

Nejlepší restaurace oceněné Zlatými lvy 2020

Nový výběr nejlepších českých restaurací, určený pro všechny milovníky kvalitní gastronomie, právě přichází. Průvodce NEJLEPŠÍ RESTAURACE OCENĚNÉ ZLATÝMI LVY přináší aktuální publikaci výsledků pro sezonu 2020. Letos poprvé kniha vychází v praktické česko-anglické verzi, díky čemuž se stává také skvělým dárkem pro zahraniční hosty. Má inovativní grafické zpracování a nový čtvercový formát. V knize je uveden přehled stovky nejlepších restaurací, které získaly v hodnoceních inspektorů prestižního projektu ocenění jedním, dvěma či třemi Zlatými lvy. Tři Zlatí lvi jsou zárukou neobyčejného zážitku, dva slibují vrcholnou gastronomii a jeden výbornou kuchyni a obsluhu.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

ZDROJ:https://fresh.iprima.cz/novinky/mixer-nove-snidanove-prostory-indoneska-kuchyne-nebo-pruvodce-tim-nejlepsim

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.