koláčky na plechu

11 nově otevřených podniků – listopadová edice

Vánoce na nás křičí z každé strany, teploty pomalu atakují mínusové hodnoty a všichni už nedočkavě vyhlíží příchod nového roku. To všechno je listopad. Měsíc, který už připomíná zimu a slibuje příchod nových začátků. A nové začátky se zrodily i mezi restauracemi a gastro podniky. V uplynulých 30 dnech jsme postřehli celkem 12 nováčků. A jací jsou?

Listopad utekl jako voda, a to znamená, že si jej můžeme vyhodnotit. Jaké podniky se urodily právě v tomto měsíci? Kdo poprvé otevřel brány svým zákazníkům? Kam se můžete právě teď vypravit, co ochutnat, anebo kam se přijít ohřát? Společně se podíváme na gastronomické novinky otevřené právě v listopadu, se kterými si můžete letošní zimu pořádně zpříjemnit.

Big Smokersrestaurace Big Smokers

Že je barbeque či grilovačka záležitost čistě letního charakteru? Ani náhodou! V Big Smokers si užijete dozlatova ugrilovaná masa, žebírka, stehýnka i křidélka po celý rok. Při pohledu na jejich nabídku se jen sliny sbíhají. Můžete si zde pochutnat na trhaném vepřovém, krásně ugrilovaných žebírkách, nebo na křupavých klobáskách. Srdce každého správného masožravce dozajista zaplesá. K tomu navíc dokonale ochucený salátek, vyvážená obloha a čerstvá houstička. Tohle je zkrátka grilovací nebe.

Adresa: Dělnická 643/40, Praha

Sisterschlebíčky a pivo

Nový přírůstek hlásí také gastronomická skupina Together, která ve Spálené ulici otevřela druhé bistro Sisters. Na rozdíl od provozovny v Dlouhé ulici se zde nezaměřují na chlebíčky, ale na domácí rohlíčky vycházející z tradičního paukertovského základu studené kuchyně. Základem rohlíčků je domácí majonéza z vajíček a na místě připravované majonézové, rybí nebo tvarohové saláty včetně „vlašáku“. Salát doplňují uzeniny jako čabajka, uherák nebo roastbeef, také sýry a čerstvá či nakládaná zelenina. To vše na křupavém rohlíku. Interiér prodejny, o který se postaral Václav Červenka, je pojatý v retro stylu 70. a 80. let.

Adresa: Spálená 75/16, Praha 

Bowl & Tonicrestaurace Bowl a Tonic

U náměstí Jiřího z Poděbrad, kousek od tradičních farmářských trhů, najdeme nový podnik Bowl & Tonic. Za jeho vznikem stojí Christian Glossmann, který podniká v textilním průmyslu, a jeho partnerka a architektka Pavla Doležalová. Nápad na vlastní bistro přišel již v roce 2014, inspiraci následně hledali v USA. Jak už z názvu vyplývá, půjde o netradiční spojení moderní kuchyně s prvky fusion a míchaných nápojů. Principy, které zde uznávají, jsou no waste, no plastic a ty nejčerstvější igredience. Nápojový lístek nabídne bohatý výběr toniků, které si můžete vychutnat samotné nebo v kombinaci s ginem, vodkou či whisky. To vše v interiéru inspirovaném džunglí. Dominantní barvou je zelená v několika odstínech. Všudypřítomné masivní dřevo dotváří celkovou přírodní atmosféru. Pavla Doležalová navíc zpestřila celý prostor výraznými tapetami, dřevěnými konstrukcemi a v neposlední řádě pohodlnými designovými židlemi.

Adresa: Slavíkova 1608/15, Praha

Základna Restauracestůl plný jidla z restaurace Základna

Tradice jsou základ. To je hlavní motto, kterým se řídí v této nově otevřené restauraci na Novém Městě. Prim zde hraje perfektně načepované pivo a čerstvé suroviny proměněné v jedinečný chuťový zážitek. Nabídnout si zde můžete tradiční české speciality. Pečené koleno, poctivý guláš, svíčkovou, knedlo-zelo, tatarák. A všechno to spláchnete dokonale načepovanou plzničkou. V kuchyni si zde zakládají na čerstvých surovinách od místních dodavatelů a tradičních, po generace předávaných postupech. Zkrátka pochoutky jako od vaší babičky. Hladoví domů rozhodně odcházet nebudete.

Adresa: Václavské náměstí 846/1, Praha – Nové Město

Pilsnerka NárodníPilsnerka Národní restaurace

K orosené sklenici plzeňského piva neodmyslitelně patří i stylová atmosféra restaurace. Ta vychází z letitých tradic a připomíná slavnou historii českého pivovarnictví. Oku lahodící výzdoba podtrhuje pohodové okamžiky strávené u piva. Váš zážitek tak bude silnější než kdekoliv jinde. Aby chuť piva měla skvělý říz a dokonalou chuť, věnují mu zdejší mistři výčepní veškerou péči a všechen svůj um. Díky tomu na vás čeká sklenice plná jiskrného, zlatavého potěšení se smetanově hustou pěnou.

Adresa: Národní 22, Praha 1, 110 00

Autentistarestaurace Autentista

Autentista je nový wine & champagne bar v samém srdci Starého města. Nabízí ta nejosobitější naturální vína z Čech, Moravy a dalších zemí jakou jsou Itálie, Francie, Rakousko, Německo, Maďarsko, Slovensko, Gruzie a další. Autentista odkazuje svým názvem k autentickým vínům a k jejich tvůrcům – vinařům autentistům, kteří připravují charakterní, přírodní vína s respektem k životnímu prostředí a jimž jsou průmyslové metody pěstování a zpracování hroznů naprosto cizí.

V baru Autentista najdete širokou škálu přírodních vín a growers champagne v Praze. K vínům zde podávají pečlivě vybrané sýry, paštiky a uzeniny. Součástí nabídky jsou i jídla na bázi fermentované zeleniny, tzv. ferment bowls. Kromě vína si u zde můžete dát také výběrovou kávu od Project FOX a čaje od Tea Mountain.

Adresa: Řetězová 10, Praha

Kafemyslpodnik Kafemysl

Jana Škeříka, baristu roku 2017 a současného brand ambasadora značky La Marzocco, nově najdete v Litomyšli, kde otevřel vlastní podnik Kafemysl. Přestože jde o espresso bar, je podnik koncipován více kavárensky, aby měl potenciál oslovit širší klientelu. To se odráží především v interiéru, který kombinuje design espresso baru, v němž dominuje barový pult s kávovarem, s útulně pojatým posezením. Sortimentu samozřejmě vévodí káva, jak na espressu, tak v alternativních přípravách, ale najdete tu i základní nabídku destilátů, z nichž se zde připravují koktejly. Nabídku doplní vína, cider, pivní speciály, domácí limonády a také dezerty.

Adresa: Smetanovo náměstí 100, Litomyšl

Dejvická 34restaurace Dejvická

Pod názvem Dejvická 34 je podepsaný Tomáš Černý, spolumajitel a šéfkuchař, který má jednu obrovskou přednost: díky svému temperamentu, nadšení pro vaření i respektu plynoucímu z dlouholeté praxe je magnetem na lidi, kteří pracují v gastronomii. V restauraci Dejvická 34 proto najdete unikátní tým profesionálů. A díky tomu si zde můžete vychutnat náležitou gastronomii – od kuchyně až po servis. Pochutnat si zde můžete jak na tradičních českých specialitách, tak i na italské či středomořské kuchyni.

Adresa: Dejvická 34, Praha

Výčep Kabelovnavýčep Kabelovna

Pod patronátem Bena Cristovaa se v Holešovicích otevřel v listopadu nový podnik – Výčep Kabelovna (dříve Továrna Dělnická). Točí se zde řízné pivo a vaří vegan kuchyně. Kabelovna je podnik, ve kterém můžete ochutnat málo rozšířená řemeslná piva a čím dál populárnější veganskou kuchyni. Prostor původní kabelovny nabízí originální stylově zařízený interiér, který slouží i k pořádání koncertů, filmových projekcí a dalších kulturních akcí.

Adresa: Dělnická 191/27, Praha

Bistro U FilipaBistro u Filipa

Dalším nově otevřeným podnikem je vegetariánská restaurace s klidnou zahrádkou ve vnitrobloku Bistro U Filipa. Otevřeno zde mají od pondělí do pátku od 11:30 do 20:30. Nabízí čerstvá vegetariánská a veganská jídla. Vaří zde zcela jednoduše a poctivě. Každý den zde najdete nové menu, doplněné stálou nabídkou salátů a dezertů. A i o vegany se tady dobře a rádi postarají. Kromě toho si zde můžete pochutnat na kvalitních vínech od Fajnšmekra, čerstvé kávě z Fair Bio pražírny a nápojích od F. H. Prager.

Adresa: Vacínova 9, Praha

Domino‘s Pizzapizza v restauraci Domino´s pizza

Pokud jste se někdy zajeli podívat za velkou louži, určitě vám neunikly dozlatova vypečené pizzy pod hlavičkou Domino‘s Pizza. Jedná se o nejoblíbenější pizzy v New Yorku i v celých Spojených Státech vůbec. Domino‘s Pizza patří na svém domácím trhu k těm vůbec největším, a právě teď přichází poprvé i do České republiky. Všichni milovníci pozor! Připravte si své chuťové pohárky! Toto bude zážitek. Domino‘s Pizza otevírá první pobočky v Brně. Do budoucna se pak chystá také rozšíření do Prahy a dalších měst. Sortiment restaurací nabízejících samozřejmě rozvoz obsahuje kromě pizzy například i kuřecí křidélka a sladký Choco Pie.

Adresa: Divadelní 603/3, 602 00 Brno-střed
               Žarošická 4395/13, 628 00 Brno-Vinohrady

ZDROJ:https://spiritmagazin.cz/11-nove-otevrenych-podniku-listopadova-edice/

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.