personám Ambiente

Jaký byl rok 2019 v Ambiente?

Nový Lokál, několik faceliftů, obhájení michelinských ocenění, restartování Grils a Myšáka, nový web a spousta dalšího. Tady je souhrn toho, co zaměstnávalo lidi z Ambiente v roce 2019.

 

Lokál Korunní

V pořadí šestý pražský Lokál otevřel v květnu na Královských Vinohradech. Od ostatních se liší tím, že má v interiéru kachlová kamna, na kterých se hřeje polívka a párky. Kamna vnášejí do hospody atmosféru starých vinohradských bytů, protože v těch bývala v každém pokoji. Lokál oživil tradici místa – hospoda tady na rohu totiž byla už od začátku 20. století.

Facelift Našeho masa, Brasileira U Zelené žáby, Café Savoy a Pasta Frescy

Zatímco facelift řeznictví se týkal spíš detailů, v Brasileiru U Zelené žáby došlo k větším změnám – bar se posunul o patro výš, v grilu zaplápolal otevřený oheň a kuchaři vylepšili salátový bar. V Pasta Fresce zkrátili a zjednodušili jídelní lístek a vyměnili talíře. V Café Savoy vymalovali, opravili zázemí baru a změnili menu.kandčí krkovice

Restart Grils a Myšáka

Dva podniky se podařilo v průběhu roku nakopnout a navést novým směrem. Poté, co v Grils vyhořela vzduchotechnika, proměnil se koncept – rožněná kuřata vystřídalo maso připravované na ohni metodou barbacoa.

Myšák zavedl vlastní cukrářskou výrobu a znovu otevřel horní patro. V provozu se objevily hotovostní automaty a šéfcukrář Lukáš Pohl doplnil zákusky, croissanty a dorty slanými novinkami a snídaněmi. Nově začal se svým týmem vyrábět i čokoládové pralinky.pralinka

ResDiary a nový web

Od jara se do restaurací zavádí rezervační systém ResDiary. Odbourává papírové knihy rezervací, usnadňuje práci hosteskám a umožňuje hostům upravovat si rezervace. Zatím ho využívají Kuchyň, Eska, Pizza Nuova, Café Savoy a Brasileiro Slovanský dům.

Marketingové oddělení připravilo nový web ambi.cz.  Podniky Eska, Naše maso a Myšák začaly prodávat zboží v internetovém obchodě Rohlík.cz.

Zlatá pípa pokračuje

Po vítězství Romana Grekča z Kuželky soutěž výčepního řemesla pokračuje druhým  ročníkem, a to v obměněné sestavě. Nejvíc zástupců má Lokál Dlouhááá a má taky slušně našlápnuto – první společnou disciplínu Zlatý kvíz totiž vyhrál Máca Šos. Hlasovat pro své favority můžete celý rok na https://www.zlatapipa.cz/.

Amaso vyrábí i sušené maso a šunky

S příchodem Vojty Kaláška se tým Amasa pustil do výroby sušeného masa. V Jenči teď suší prosciutto, pancettu nebo třeba guanciale. První kousky budou připravené na ochutnávku už v roce 2020.

Nášupy propojovaly gastro scénu a obnovily tradice

Do únorové akce Tučný čtvrtek se tentokrát zapojily i restaurace mimo Ambiente. Speciální nabídku a velké porce podávali ve skupině La Collezione, Together, v restauraci Eatery, Mr. Hotdog a pivovaru Osseg. Prosincový Den řezníků zase obnovil tradici ze 14. století a propojil pět pražských řeznictví na jedné akci.

Kulinářské akce představily talentované kuchaře

Kulinář je určen členům věrnostního klubu Ambiente, kteří se projedli až do kulinářského klubu. Letos prošly akce změnou a daly šanci komukoli z kuchyně stát se na jeden den šéfkuchařem. Cílem je představit hostům talentované kuchaře z týmu a dát dotyčnému možnost sestavit si vlastní menu. Hosté pak ochutnají i to, co se na jídelním lístku třeba nikdy neobjeví. Zúčastnit se může kdokoli a fantazii se meze nekladou!

Eska a La Degustation Bohême Bourgeoise obhájily Michelina

Šéfkuchař Oldřich Sahajdák se svým týmem obhájil michelinskou hvězdu pro La Degustation Bohême Bourgeoise, Eska má Bib a Café Savoy zůstalo ocenění Plate. Z průvodce naopak vypadl Lokál U Bílé kuželky.

Nový výčep v Dlouhééé

Začátkem listopadu jsme v Lokálu Dlouhááá odhalili patentovaný revoluční výčep. Všechny cesty, kterými putuje pivo z tanku, jsou v něm zachlazené. Nad výčepem je digitální tabule s údaji o aktuální teplotě piva, která zároveň upozorní na jakýkoli výpadek a připomene datum blížící se sanitace. Mechanismus vymysleli Tomáš Karpíšek a mistr výčepní Lukáš Svoboda, jejich nápady přenesli do výkresů Pavel Kunc z Ambiente a designéři pod vedením Michala Froňka ze studia Olgoj Chorchoj.

ZDROJ: https://www.jidloaradost.ambi.cz/clanky/neposedny-barman-s-pipou/

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.