Vánoční večírky se letos stále častěji přesouvají z restaurací do firem
Sezona vánočních večírků vrcholí a už teď se projevují letošní trendy. Klasická popracovní posezení v nejbližší restauraci začínají nahrazovat propracovanější akce na míru pro široký firemní kolektiv včetně rodinných příslušníků. Trendem je přesun akcí přímo do firem, vyšší účast zaměstnanců i větší investice ze strany firem. Potvrzují to i údaje služby BB Box od Bageterie Boulevard, která je největším poskytovatelem smart office cateringu v ČR.
Program se pak zaměřuje hlavně na zlepšení a prohloubení vztahu zaměstnanců k samotné firmě. To potvrzuje i Levon Ter-Ghazaryan, projektový manažer služby BB Box: „Podle mého názoru se v České republice začal projevovat trend ze zahraničí, kdy se firmy snaží i prostřednictvím vánočních akcí lépe poznat své zaměstnance a budovat pozitivní vztah k jejich značce i zaměstnavateli. Většina lidí má tendence na konci roku bilancovat, co se jim povedlo a co je trápí, a právě pohodové vánoční večírky mají přispět k tomu, aby se všichni ve firmě cítili dobře.
Chytré firemní občerstvení v podobě BB Boxů si mohou objednávat dvě hodiny před doručením firmy a úřady v největších českých městech po celé České republice – například v Praze, Brně, Plzni, Liberci, Hradci Králové a Pardubicích. V Ostravě, Kladně, Mladé Boleslavi, Kolíně nebo Ústí nad Labem pak funguje možnost osobního vyzvednutí. BB Boxy vždy obsahují čerstvě upečené bagety z Bageterie Boulevard v různých variantách, kromě baget a snídaňových boxů je možné objednat i wrapy, muffiny nebo nápoje. Mezi pravidelné zákazníky BB Boxu patří například Seznam, Tesco, L’Oréal, agentura H1 nebo Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Gastronomická skupina TOGETHER otevřela svůj desátý podnik: novou pobočku bistra Sisters zaměřenou na rohlíčky
Kousek od Národní třídy ve Spálené otevřeli majitelé gastronomické aliance TOGETHER David Petřík a Viktor Kaplan druhé bistro Sisters. Na rozdíl od Dlouhé, kde prodávají moderní chlebíčky severského typu, jsou zde k dostání domácí rohlíčky vycházející z tradičního Paukertovského základu studené kuchyně. Zákazníci se mohou vedle legendárního vlašského salátu, celé škály klasických pomazánek a studených pěn těšit i na retro vzhled prodejny z rukou architekta Václava Červenky inspirovaný 70. a 80. léty.
Kouzlo studené kuchyně trochu jinak
Stejně jako v bistru Sisters v ulici Dlouhá je i tady šéfkuchařem s bohatými zkušenostmi Vladimír Čech. Základem rohlíčků je poctivá domácí majonéza z vajíček a na místě připravované majonézové, rybí nebo tvarohové saláty. Uzeniny, jako je například čabajka nebo uherák, rostbífy, debrecínská pečeně, a sýry, pomazánky, čerstvou i nakládanou zeleninu podávají na křupavém rohlíčku.
OH DEER BAKERY: legendární crobliha nově ve druhé pobočce v Praze!
Když Lukáš Vašek v roce 2017 pověsil na hřebík práci v kanceláři, netušil, že jeho pokusy s unikátní croblihou budou mít za pár měsíců obrovský úspěch. Sociální sítě a osobní doporučení těch, co ji ochutnali, udělaly svoje a crobliha začala dobývat českou gastro scénu. Kříženec donutu a croissatu se rychle stal vyhledávaným dezertem. Začalo se dařit a Lukáš stále přemýšlel, jak udělat croblihu ještě dostupnější všem svým nadšeným zákazníkům.
Rok se sešel s rokem a naskytla se příležitost otevřít další OH DEER BAKERY kousek od Národní třídy a to v ulici Purkyňova. Prodejna přichází s novým designem a hashtagem #youarefxckingawesome, který je holdem pro všechny věrné zákazníky. V nových prostorách můžete ochutnat osvědčenou klasiku jako třeba Raffaello croblihu obalenou v bílé čokoládě a kokosu naplněnou lískooříškovým krémem, Lotus s krémem ze slaného karamelu nebo třeba croblihu s citronovým krémem a toppingem z malin. Na pultu budou také novinky, které Lukáš pro novou prodejnu vymýšlí.
Hard Rock Cafe Praha udělá sváteční čas ještě sladším díky limitované vánoční nabídce
Do 31. 12. máte skvělou možnost, jak si odpočinout od pečení cukroví prostřednictvím limitované nabídky Holiday Dessert Menu zahrnující shake Winter White Shake. Tento časově limitovaný shake obsahuje výborný Maker´s Mark bourbon smíchaný s vanilkovou zmrzlinou, bílou čokoládou a je dozdobený sladkou mátou. Shake, ideální sladká tečka k novým Steak Burgers a lahodným dezertům, je zakončený bílou čokoládovou šlehačkou, čerstvou mátou a drcenými cukrovými hůlkami, podávaný ve značkové koktejlové sklenici Maker´s Mark, jež je vánočně ozdobená červeným voskem. Restaurace nabízí také nealkoholickou verzi této sladké delikatesy v originální sklenici Mini Milk
Kromě Winter White Shake menu Holiday Dessert obsahuje také další dvě limitované pochoutky a to Bananas Foster Sundae – máslový dort podávaný s vanilkovou zmrzlinou, banánovou omáčkou s rumem Myers’, šlehačkou a opraženými vlašskými ořechy, dále koktejl Espresso Martini namíchaný z Grey Goose vodky, Kahlúy® a čerstvého espressa, servírovaný vychlazený s bohatou kávovou pěnou.
OCEAN48 před Vánocemi expanduje do Prahy i dalších velkých měst
Na štědrovečerní stůl patří ryba. Milovníci tradičního kapra, ale i lidé upřednostňující čerstvé mořské živočichy, si letos přijdou na své. Společnost OCEAN48 specializující se na dovoz ryb z přímořských destinací otevře v předvánočním období ve velkých městech více než třicet stánků s bezkonkurenčním výběrem. V Brně budou moci zákazníci využít službu FishDrive, díky které si předem objednanou rybu vyzvednou bez nutnosti vystoupit ze svého auta. Více než deset stánků bude nově otevřeno v Praze, další stánky hlásí Pardubice, Hradec Králové, Olomouc, Ostrava a Jihlava. Na vybraných místech budou otevřeny od 20. do 23. prosince.
Zákazníci ve městech, kde má OCEAN48 své kamenné prodejny, si mohou již nyní objednat ryby v rezervačním systému. Nakupující si jednoduše zvolí množství ryb, které si chce objednat, vybere si z poboček v Brně, Hradci Králové a Olomouci a zvolí datum, kdy si objednávku vyzvedne.
FishDrive jako služba, která nemá v České republice obdoby
Specifickou rezervaci mohou letos opět využít Brňané. Jde o službu, díky které si zákazník objedná zdarma libovolné množství rybích produktů a vyzvedne si jej 22. nebo 23. prosince na parkovišti u fotbalového stadionu Za Lužánkami, blízko Boby centra. Hlavní devízou je ale samotné vyzvednutí. Zákazník nečeká ve frontě, nemusí dokonce vystoupit ani ze svého vozu. Stačí stáhnout okénko a připravenou objednávku mu předá prodavač OCEAN48.PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ