Tradiční zabijačka, oslavy nového roku a výlet do Bangkoku. Tipy na lednové akce jsou tu!
Vedle naprosté klasiky, jako jsou jitrnice a tlačenky přichází Vinohradský Parlament s novinkou, kdy si hosté mohou dát za 299 Kč „all you can eat“. V základu dostanou tři chody – vepřový sulc, polévku „prdelačku“ a zabijačkový talíř. Pokud nebudou mít dost, mohou si přidávat polévku, jitrnici, jelita nebo smažený vepřový jazyk do úplné sytosti. „Zabijačka neodmyslitelně patří k české kuchyni a my chceme našim hostům umožnit ochutnat všechny domácí výrobky, které zabijačka přináší. Vedle výše zmíněného se mohou těšit na světlou i krvavou tlačenku, prejt, škvarky, zabíjačkový guláš a mnoho dalšího,“ láká na akci Jan Pípal.
Bude probíhat vevnitř i venku, kde bude hrát harmonika a jídla se budou připravovat přímo před hosty, a to ve čtvrtek 23. ledna. Chybět nebude ani pravá domácí pálenka, čepovaná Plzeň a sladké jídlo k vyvážení chuti, konkrétně domácí tlačený koláč s povidly, švestkou a máslovou drobenkou.
Den, kdy období prasete přejde do období krysy, letos připadá na sobotu 25. ledna. Pod vedením vietnamského kuchaře Kevina Nguyen Vieta bude restaurace Sia podávat 24. a 25. ledna speciální menu složené z vietnamských a čínských pokrmů, ve kterém nikdy nesmí chybět celá ryba s ocasem i hlavou, kdy hlava symbolizuje dobrý začátek a ocas šťastný konec čehokoliv, co rodinu v novém roce čeká.
Hosté si mohou vybrat buď degustační menu o třech chodech, kde nechybí jarní závitky, tradiční vietnamský rýžový koláč Banh Chung s mungo fazolemi a vepřovým masem nebo například Jiaozi, knedlíčky plněné hovězím masem s pažitkou a čínským černým octem. Druhou možností je zvolit pokrm à la carte, kdy šéfkuchař Jiří Štift doporučuje mořského vlka vařeného v páře s jarní cibulkou, sójovou omáčkou a sezamovým olejem.
Další oblíbená street food párty je tady. Bude voňavá, lehce pikantní a okouzlující. Aby ne, když nás tentokrát přenese do Bangkoku, který je považován za hlavní destinaci street food na celém světě. V jeho ulicích totiž nabízejí stovky nádherně voňavých, a ještě chutnějších, pokrmů. To nesmíte zmeškat. Zaleťte si s námi poslední lednový víkend (24. až 26. leden) do Bangkoku. Nástup v kosmopolitním The Bistro v Londýnské. A v pátek dokonce s DJ.
Těšit se můžete na skvostné pad thai nudle s krevetami a arašídy či na pikantní polévku z červeného curry s rýžovými nudlemi a krevetami. Street food menu doplní šťavnatý thajský rajčatový salát či křehký flank steak se smaženou rýží.
PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ
Categories: Sia restaurant, Vinohradský Parlament