V asijské Sie proběhly 24. a 25. ledna oslavy nového čínského roku, menu, v němž nechybí pravé vietnamské a čínské pokrmy, sestavoval šéfkuchař Jiří Štift ve spolupráci s vietnamským kuchařem Kevinem Nguyen Vietem.
Den, kdy období prasete přejde do období krysy, letos připadá na sobotu 25. ledna. Pod vedením vietnamského kuchaře Kevina Nguyen Vieta bude restaurace Sia podávat 24. a 25. ledna speciální menu složeno z vietnamských a čínských pokrmů, ve kterém nikdy nesmí chybět celá ryba s ocasem i hlavou, kdy hlava symbolizuje dobrý začátek a ocas šťastný konec čehokoliv, co rodinu v novém roce čeká.
Hosté si mohou vybrat buď degustační menu o třech chodech, kde nechybí jarní závitky, tradiční vietnamský rýžový koláč Banh Chung s mungo fazolemi a vepřovým masem nebo například Jiaozi, knedlíčky plněné hovězím masem s pažitkou a čínským černým octem. Druhou možností je zvolit pokrm à la carte, kdy šéfkuchař Jiří Štift doporučuje mořského vlka vařeného v páře s jarní cibulkou, sójovou omáčkou a sezamovým olejem.
Zdroj: https://www.atlasceska.cz/kalendar-akci/gastronomicky-zazitek-novy-lunarni-rok-v-sie-praha-124111
Categories: Sia restaurant