Ve čtvrtek 23. ledna proběhla tradiční zabíjačka Vinohradského Parlamentu. Šéfkuchař Jan Pípal a jeho tým ve spolupráci s řezníkem Janem Bartoněm chystají pro své hosty typické zabíjačkové pochoutky, které si můžete dát za zvuku harmoniky přímo na místě nebo si je vzít s sebou.
Vedle naprosté klasiky, jako jsou jitrnice a tlačenky přichází Vinohradský Parlament s novinkou, kdy si hosté mohou dát za 299 Kč „all you can eat“. V základu dostanou tři chody – vepřový sulc, polévku „prdelačku“ a zabíjačkový talíř. Pokud nebudou mít dost, mohou si přidávat polévku, jitrnici, jelita nebo smažený vepřový jazyk do úplné sytosti. „Zabijačka neodmyslitelně patří k české kuchyni a my chceme našim hostům umožnit ochutnat všechny domácí výrobky, které zabijačka přináší. Vedle výše zmíněného se mohou těšit na světlou i krvavou tlačenku, prejt, škvarky, zabíjačkový guláš a mnoho dalšího,“ láká na akci Jan Pípal.
Zabíjačka bude probíhat vevnitř i venku, kde bude hrát harmonika a jídla se budou připravovat přímo před hosty. Chybět nebude ani pravá domácí pálenka, čepovaná Plzeň a sladké jídlo k vyvážení chuti, konkrétně domácí tlačený koláč s povidly, švestkou a máslovou drobenkou.
Zdroj: https://www.atlasceska.cz/kalendar-akci/vinohradska-zabijacka-praha-124110
Categories: Vinohradský Parlament