Do oslav Tučného čtvrtka, kterým začíná vrchol masopustu, se každý rok zapojuje více podniků. Ambiente letos ke společným oslavám vyzvalo přes 40 restaurací z Prahy, Brna, Plzně a Tábora.
Každá z nich nabídne hostům něco v duchu tradice Tučného čtvrtka – kromě tučných masitých jídel to budou přídavky, bezedné polévky, větší porce nebo třeba bůček jako předkrm na účet podniku.
Na Tučný čtvrtek, který letos vychází na 20. 2., bychom si podle tradice měli dopřát jídla a pití, co sneseme, a pusy by se měly lesknout omastkem. Popeleční středou totiž začíná čtyřicetidenní předvelikonoční půst.
Břicha si před ním můžete nacpat v podnicích sítí Ambiente, La Collezione a Together. Přidaly se i restaurace a bistra The Eatery, Momoichi, Big Smokers, Mr. HotDog, Dish, táborský Thir a Výčep či Ramen Brno.
Šéfkuchaři z Lokálů, Café Savoy či táborského Thiru připraví k obědům i večeřím typické masopustní pochoutky. U Cukráře Skály si objednejte bílkovou kremroli – když si ji dáte na místě, můžete sníst druhou na účet podniku. Pribinák jako sladkou pozornost k menu plánuje The Eatery, Momoichi chystá bůček po asijsku jako předkrm a v Myšákovi budou péct 1,5x větší větrníky. Pražská bistra La Bottega připraví bezedné polévky či vám navíc naloží porci vybraných těstovin a v Big Smokers vám po sedmnácté hodině dají ke každé objednávce s heslem “Tučňák” plátek vepřového bůčku a jell-o shot na účet podniku.
Kompletní seznam restaurací a jídel najdete na facebookové události
Nášup: Tučný čtvrtek, kde každý den přibývají i fotopozvánky na konkrétní jídla.
Tučný čtvrtek spolu pražské, brněnské a plzeňské podniky slavily poprvé loni. Propojila je značka Nášup, jejímž cílem je podporovat spolupráci tuzemských i zahraničních šéfkuchařů a konceptů.
Categories: Potrefená Husa Hybernská, Sia restaurant, Šlechtovka, Vinohradský Parlament