Masopust je v plném proudu. Na náměstích se to hemží průvody masek, zabijačkami a živou muzikou. Vrcholem tohoto období je takzvaný Tučný čtvrtek, který letos připadá na 20. února. Jeho cíl je jediný, pořádně si nacpat břicho, aby během následujícího půstu bylo jednoduše „kde brát“. Následující Popeleční středou totiž začíná čtyřicetidenní předvelikonoční období střídmosti.
Oslava Tučného čtvrtka se ve větším objevila v Česku poprvé loni. Letos se zapojily již čtyři desítky restaurací napříč republikou a každá z nich nabídne hostům něco v duchu tradice Tučného čtvrtka. Kromě vydatných masitých jídel to budou přídavky, bezedné polévky, větší porce nebo třeba bůček jako předkrm na účet podniku. Břicha si můžete „nacpat“ třeba v podnicích Eska, Kantýna, Kuchyň, Lokál, Bruxx, Sia, Mr. HotDog, Dish, táborském Thiru nebo Výčepu a Ramen v Brně.
Máme-li doporučit konkrétní dobroty, určitě zajděte k Cukráři Skálovi na jeho úžasnou bílkovou kremroli. Když si ji dáte na místě, můžete sníst druhou na účet podniku. Pribinák jako sladkou pozornost k menu plánuje bistro The Eatery. Momoichi na pražských Vinohradech chystá jako předkrm bůček po asijsku a v Myšákovi se budou péct 1,5krát větší větrníky. Pražská bistra La Bottega pak na čtvrtek plánují bezedné polévky nebo vám navíc naloží porci vybraných těstovin. V Big Smokers vám po sedmnácté hodině dají ke každé objednávce s heslem „Tučňák“ plátek vepřového bůčku a jell-o shot na účet podniku.
Kompletní seznam restaurací a jídel, která chystají jednotlivé podniky najdete na facebooku Nášup: Tučný čtvrtek 2020, kde každý den přibývají další pozvánky, včetně fotografií konkrétních jídel.
Zdroj: https://www.marianne.cz/clanek/tucny-ctvrtek-jiz-tento-ctvrtek
Categories: Bruxx, Cukrář Skála, Sia restaurant