Rekonstrukce Šlechtovi restaurace v Praze

Šlechtova restaurace by mohla otevřít v dubnu, ale částečně

Vedení hlavního města zamýšlí v dubnu částečně otevřít Šlechtovu restauraci, v současné době prověřuje a řeší možnost částečné kolaudace rekonstruované památky. Oprava restaurace začala v roce 2017. „Částečně už by mohla mít Šlechtova restaurace nějaké funkce pro veřejnost v dubnu. Já si hlavně přeji, aby tam byla možnost občerstvení a zajít si na toalety. Děláme vše pro to,
aby se to povedlo,“ řekla radní Hana Třeštíková (Praha sobě).

Částečné otevření prý nezávisí pouze na opravě samotné budovy, ale také jejího okolí. Rekonstruovány jsou také cesty, záhony, město řeší opravu svahu za budovou a chce vysázet takzvanou kaštánku. Podle Třeštíkové bude záležet na koordinaci prací. Praha předala budovu k rekonstrukci vybranému dodavateli před prázdninami v roce 2017 a dělníci a restaurátoři zahájili kompletní opravu vnitřních i vnějších prostor. Rekonstrukce vyjde na 123 milionů korun. Původní plány počítaly i se zasklením atria, což se nakonec dělat nebude.

Provozovatelem Šlechtovy restaurace by nově měla být společnost Foodway Catering. Plyne to z výsledku opakovaného výběrového řízení, který na začátku února potvrdilo představenstvo městské společnosti Obecní dům a poté i dozorčí rada. Právě pod Obecní dům Praha Šlechtovu restauraci převedla. Foodway Catering je tak podnájemcem restaurace, smlouvu by měl získat na deset let. Mluvčí Obecního domu Karolina Ouředníčková Právu řekla, že výše odpovídá podmínkám tendru. „Podnájemné je stanoveno ve výši 10 % z celkového měsíčního obratu,
nejméně však 90 tisíc korun měsíčně bez DPH,“ uvedla. „Společnost Foodway Catering, s. r. o., působí na českém trhu více než čtyři roky a je součástí gastronomické sítě Together, která jí poskytuje silné zázemí v řadě restaurací (brasserie Bruxx, Vinohradský parlament, restaurace Sia nebo Potrefené husy v Praze a Pardubicích),“ uvedla v tiskové zprávě Ouředníčková.

Firma by měla do Šlechtovy restaurace nastoupit po kompletním dokončení rekonstrukce a kolaudaci celého objektu. Budova Šlechtovy restaurace vznikla v 17. století jako barokní letohrádek. Restaurace zde byla od 19. století, naposledy ji vedl Antonín Šlechta, za kterého fungovala do druhé světové války. Následně byla znárodněna. Objekt je nyní národní kulturní památkou, jehož vlastníkem je hlavní město.

Zdroj: https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/76729363-88b5c96f023b86a9523e/

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.