Tučný čtvrtek

Ve čtvrtek si dejte nášup!

Tučňák – oslava jídla a pití – letos připadá na 20. února. Už víte, co budete vařit a jíst?

Do oslav Tučného čtvrtka, kterým začíná vrchol masopustu, se každý rok zapojuje více podniků. Ambiente letos ke společným oslavám vyzvalo přes 40 restaurací z Prahy, Brna, Plzně a Tábora. Každá z nich nabídne hostům něco v duchu tradice Tučného čtvrtka – kromě tučných masitých jídel to budou přídavky, bezedné polévky, větší porce, nebo třeba bůček jako předkrm na účet podniku.

Na Tučný čtvrtek bychom si podle tradice měli dopřát jídla a pití, co sneseme, a pusy by se měly lesknout omastkem. Popeleční středou totiž začíná čtyřicetidenní předvelikonoční půst.

Kde všude si můžete přecpat břicha – a čím?

Kde si všude můžete nechat přecpat břicha

Kde si všude můžete přecpat břicha

Sledovat můžete facebookovou událost Nášup: Tučný čtvrtek, kde každý den přibývají i fotopozvánky na konkrétní jídla.

Pražské, brněnské a plzeňské podniky spolu slavily Tučný čtvrtek poprvé loni. Propojila je značka Nášup, jejímž cílem je podporovat spolupráci tuzemských i zahraničních šéfkuchařů a konceptů.

Zdroj: https://www.jidloaradost.ambi.cz/clanky/na-tucny-ctvrtek-si-dejte-nasup/

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.