U Šlechotovy restaurace bude stát stánek

U Šlechtovky bude stánek

BUBENEČ U rekonstruované Šlechtovy restaurace ve Stromovce by se v polovině června měl otevřít stánek s občerstvením a toalety. Památkově chráněná budova se opravuje od roku 2017, celá zahradní restaurace se otevře patrně až příštírok na jaře. O památku se bude starat městská firma Obecní dům, která nedávno vysoutěžila provozovatele restaurace.

„Od poloviny června počítáme s umístěním prodejního stánku s občerstvením. Návštěvníkům budou nově k dispozici i toalety,“ uvedla radní pro kulturu Hana Třeštíková (Praha sobě). Stánek podle radní zajistí firma Foodway Catering, která zvítězila ve výběrovém řízení vypsaném Obecním domem.

Společnost patří do gastronomické sítě Together, která v Praze provozuje restaurace Vinohradský parlament, Bruxx, Sia nebo Potrefená husa v Hybernské ulici. Praha předala budovu k rekon-
strukci vybranému dodavateli před prázdninami v roce 2017 a dělníci a restaurátoři zahájili kompletní opravu vnitřních i vnějších prostor. Rekonstrukce vyjde na 123 milionů korun. Původní plány počítaly i se zasklením atria, což se nakonec dělat nebude. Magistrát upravuje také okolí restaurace.

Samotná rekonstrukce se opakovaně zpozdila, zástupci města to v minulosti odůvodňovali zejména požadavky památkářů. Původně měla být oprava dokončena už zhruba před rokem.
Budova vznikla v 17. století jako barokní letohrádek. Původní zahradní restaurace zde byla od 19. století. (ČTK)

Stále v opravě Šlechtova restaurace měla být opravena již loni, podle města ale spory s památkáři vedly ke zdržení rekonstrukce. Zřejmě by mohlo být otevřeno příští rok.

Foto:
Ondřej Deml, ČTK

Zdroj: https://drive.google.com/file/d/1pbMtzFr39nN9WMUr_phA6VRugOfg-15H/view

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.