Slávky

Slávky na bílém víně s česnekem a petrželkou

Jakkoliv exoticky mohou na českých stolech mušle vypadat, mají pokrmy se slávkami řadu výhod. Jsou mimořádně zdravé, velmi chutné a jejich příprava bývá velice často opravdu rychlá a jednoduchá. Ověřit si to můžete třeba na tomto receptu.

1 PORCE

DOBA PŘÍPRAVY DO 30 MINUT

  • čerstvé slávky< 400 g
  • olivový olej 60 ml
  • česnek 2 stroužky
  • bílé víno 100 ml
  • rybí vývar 150 ml
  • hladkolistá petržel 10 g
  • citron 1/2

Postup

  1. Do rozehřátého hrnce nalijeme olivový olej, který necháme zahřát a poté do něj přidáme rozmáčknuté stroužky česneku. Do oleje s česnekem nalijeme víno a necháme odvařit alkohol, pak přilijeme polovinu množství rybího vývaru, zakápneme citronem a necháme krátce zredukovat.
  2. Do hrnce s vývarem přidáme mušle, nalijeme zbytek rybího vývaru a necháme je pod pokličkou podusit, dokud se neotevřou. Přidáme nasekanou hladkolistou petržel, promícháme a dochutíme citronem.
  3. Na závěr zakápneme extra panenským olivovým olejem. Servírujeme s opečenou bagetou.

Máte-li rádi mušle nebo chcete-li je ochutnat v jejich nejlepší podobě, navštivte už druhý ročník úspěšného food festivalu Prague mussel week, který se bude konat od 21. do 27. září. Tak jako loni si zájemci mohou na webu festivalu praguemusselweek.cz zdarma vygenerovat voucher na 1+1 porci mušlových delikates zdarma. S ním poté mohou zamířit do desítek pražských a nově i vybraných mimopražských restaurací, kde na ně budou čekat speciální slávková menu. Momentálně je zapojeno přes třicet pražských restaurací, včetně dvou špičkových a mořskými plody vyhlášených podniků Les Moules a Bruxx. Dále také deset provozoven Perfect Canteen a z mimopražských podniků třeba karlovarský Grandhotel Pupp.

Zdroj: https://zeny.iprima.cz/zdrave/slavky-na-bilem-vine-s-cesnekem-a-petrzelkou

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.