Prague mussel week

Týden mušlí letos přesáhne hranice metropole

Na čtvrtý zářijový týden je naplánován druhý ročník festivalu Prague mussel week, který prostřednictvím několika desítek restaurací nabízí zvýhodněná mušlová menu. Navzdory názvu do něj nejsou zapojeny výhradně pražské podniky.

Cílem festivalu Prague mussel week, jenž se letos koná teprve podruhé, je ukázat, že si mušle nezaslouží nálepku luxusního a nedostupného zboží a že naopak mohou být chuťově výbornou, nutričně hodnotnou a zdraví prospěšnou součástí jídelníčku. Do jeho pořádání se už vloni pustila společnost Hopi Fish Hub, která má ambice stát se moderním centrem logistiky a zpracování čerstvých ryb pro střední a východní Evropu. Ryby a mořské plody dokáže od moře do Prahy dopravit za osmnáct hodin. Slávky, jež budou od 21. do 27. září součástí mušlového týdne, pocházejí z Nizozemska.

Výčet restaurací, které se letos do festivalu zapojily, je k dispozici na webu Prague mussel week. Rozčleněny jsou do tří kategorií – Luxury, Bistro a Value for money. Nechybí mezi nimi třeba Les Moules, Bruxx, Blue Fjord, Hergetova Cihelna, Amano a La Gare, ale také třeba vybrané pizzerie Grosseto či provozovny Perfect Canteen. Mimopražským účastníkem festivalu je karlovarský Grandhotel Pupp. Jakmile si zájemci z nabídky restaurací vyberou, vygenerují si voucher, za nějž pak dostanou 1 + 1 porci slávkových pokrmů zdarma. Kdo si chce mušle raději připravit sám doma, může se na webu inspirovat v sekci Recepty, kde jsou i některé od šéfkuchařů zapojených podniků.

Zdroj: https://www.atbars.com/2020/09/02/tyden-musli-letos-presahne-hranice-metropole/

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.