Nové otevřené bistro u Šlechtovy restaurace

U Šlechtovky stojí dočasné bistro Together

Jednou z podmínek, kterou si pražský magistrát při výběru nájemce Šlechtovy restaurace ve Stromovce stanovil, bylo otevření stánku s občerstvením, jež bude v provozu až do dokončení rekonstrukce. Od začátku prázdnin tak ve Stromovce stojí bistro gastronomické sítě Together.

Historie objektu v pražské Stromovce, pro nějž se vžilo označení Šlechtovka, sahá až do závěru 17. století. Původně barokní lovecký zámeček byl v polovině 19. století přestavěn do neogotické podoby. Od roku 1833 zde svou restauraci provozoval Václav Šlechta a jeho rodina ji vedla až do roku 1848, kdy byla Šlechtova restaurace znárodněna. V 60. letech byla budova kvůli havarijnímu stavu uzavřena a od té doby už jenom chátrala. Hlavní město Praha, do jejíhož majetku patří, se dlouho rozhoupávalo k rekonstrukci, která nakonec začala až v červnu 2017 a dokončena by měla být nejpozději zkraje příštího roku. Magistrát a správce budovy, jímž je firma Obecní dům, už mají vybraného nájemce Šlechtovky.

Výsledky prvního výběrového řízení byly zpochybněny a zrušeny, v tom druhém, které proběhlo na začátku tohoto roku, zvítězila gastronomická skupina Together, která v Praze provozuje restaurace Bruxx, Sia a Vinohradský parlament, Potrefenou husu v Hybernské ulici, bistro Sisters a cukrárny Cukrář Skála. Patří jí také firma Foodway Catering, která se nyní ve Stromovce stará o provoz dočasného bistra, jehož životnost je spjata s průběhem rekonstrukce.

Již otevřené bistro Šlechtovka

Praha si jako jednu z podmínek pro nového nájemce stanovila, že bude v období před dokončením rekonstrukce Šlechtovy restaurace provozovat ve Stromovce stánek s občerstvením. Gastronomická skupina Together tak na prostranství vedle opravované budovy postavila lodní kontejner přeměněný na designové bistro, slunečníky a několik stolů s lavicemi. „Je to pouze dočasné řešení, pracovně mu s úsměvem říkáme Bistro na stavbě,“ prozrazuje spolumajitel Together David Petřík s tím, že v plánu jsou mimo jiné i speciální gastro víkendy, během nichž budou ve Stromovce k ochutnání vybrané speciality z nabídky restaurací sítě Together.

Jasno už je také v tom, jakým směrem se bude po dokončení rekonstrukce ubírat svého času vyhlášený podnik. „Šlechtovka má samozřejmě silné historické konsekvence. Po otevření se z ní stane multifunkční objekt. A gastronomická koncepce půjde stejným směrem. Najdete tam kromě fastfoodu také cukrárnu i klasickou kavárnu,“ objasňuje David Petřík.

Zdroj: https://www.atbars.com/2020/07/15/u-slechtovky-stoji-docasne-bistro-together/

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.