linecké cukroví

Linecké slepované těsto podle Lukáše Skály

Nejoblíbenějším cukrovím v Česku je linecké a vanilkové rohlíčky. Na vánočním stole má tyto dva druhy skoro každá rodina. Jak linecké dělá vyhlášený cukrář Lukáš Skála? Nechte se inspirovat.

Linecké slepované těsto

  • 600 g hladké výběrové mouky
  • 400 g jihočeského másla
  • 200 g moučkové cukru
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • citronová kůra

 

Postup přípravy těsta: Máslo, žloutek a cukr vyšleháme. Přidáme prosetou mouku a sůl a zaděláme těsto. Zadělané těsto necháme odpočinout do druhého dne v lednici. Druhý den rozválíme na plát o výšce 3mm a vykrajujeme kolečka. Polovinu koleček necháme plných a druhé polovině vypícháme středy. Pečeme při teplotě 190 °C do světle zlatavé barvy. Po vychladnutí naplníme domácím džemem dle své chuti. My ho plníme naším domácím džemem s višněmi. Finální slepená kolečka posypte moučkovým cukrem.

ZDROJ: https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/linecke-slepovane-testo-podle-lukase-skaly.A191205_103009_dobra-chut_ape

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.