Jak si připravit šneky v pohodlí domova? Původem francouzskou pochoutku připravuje šéfkuchař belgické restaurace Bruxx Jan Pípal zapečenou s bylinkami a česnekem. V České republice se šneci připravovali už za dob první republiky, kdy především vyšší vrstva chodila na šneky při sváteční procházce městem, jednalo se především o vıvar z uzeného kolene.
Šneky si uvaříme v hovězím vıvaru s bylinkami a necháme vychladit. Poté si připravíme máslo – máslo v pokojové teplotě vymícháme s nasekanım čerstvım kerblíkem, utřenım česnekem se solí, strouhanım muškátovım oříškem a nasekanou petrželkou, vše dobře promícháme. Do vyčištěnıch šnečích ulit dáme trochu připraveného másla, uvařeného šneka a opět zamázneme připravenım máslem. Nakonec posypeme strouhankou a dáme zapéct do trouby cca na 7 minut.
Categories: Bruxx