Půl tuctu zapečených šneků

Půl tuctu zapečených vánočních šneků. Jak je připravit doma?

Jak si připravit šneky v pohodlí domova? Původem francouzskou pochoutku připravuje šéfkuchař belgické restaurace Bruxx Jan Pípal zapečenou s bylinkami a česnekem. V České republice se šneci připravovali už za dob první republiky, kdy především vyšší vrstva chodila na šneky při sváteční procházce městem, jednalo se především o vıvar z uzeného kolene.

Půl tuctu zapečených vánočních šneků

  • 200 g šneků
  • 1 l hovězího vıvaru
  • 2 šalotky
  • 150 g másla
  • 100 g česneku
  • 50 g čerstvého kebrlíku
  • muškátovı oříšek
  • petrželka
  • muškátovı oříšek
  • majoránka
  • tymián
  • bobkovı list
  • sůl
  • strouhanka na zapečení

Šneky si uvaříme v hovězím vıvaru s bylinkami a necháme vychladit. Poté si připravíme máslo – máslo v pokojové teplotě vymícháme s nasekanım čerstvım kerblíkem, utřenım česnekem se solí, strouhanım muškátovım oříškem a nasekanou petrželkou, vše dobře promícháme. Do vyčištěnıch šnečích ulit dáme trochu připraveného másla, uvařeného šneka a opět zamázneme připravenım máslem. Nakonec posypeme strouhankou a dáme zapéct do trouby cca na 7 minut.

Zapečení šneci s bagetkou

ZDROJ: http://www.24zpravy.com/relax/pul-tuctu-zapecenych-vanocnich-sneku-jak-je-pripravit-doma/482478-zpravy

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.