Bílkový krém potažený hořkou čokoládou, posazený na pečeném piškotu. Sbíhají se vám sliny? Stačí kliknout na „Přidat do košíku“. Anebo si legendární zákusek od Lukáše Skály upéct doma.
V březnové Vogue můžete natrefit na krátký rozhovor s Lukášem Skálou, jehož pražské cukrárny (ve Šporskovském paláci a v Dlouhé 39) představují absolutní nebe pro každého, koho honí mlsná. Pokud tedy zrovna nemusejí být zavřené, protože svět paralyzuje pandemie. Cukrář Skála nicméně funguje dál prostřednictvím e-shopu, a to i s možností rozvozu pro ty, kdo by raději nevyužili osobního vyzvednutí u výdejního okénka. Také spolupracuje s Rohlik.cz. A zatímco čtenářům tištěné Vogue mimo jiné nabídl odpověď na to, zda je podle něj název jednoho z nejpopulárnějších zákusků pliticky nekorektní a čeká ho přejmenování, s Vogue.cz se podělil o svůj recept. Troufnete si upéct legendárního indiánka sami?
Cukr promícháme s pudinkem, vše dáme najednou do kotle a šleháme do krémova. Žloutky vyšleháme v malém kotlíku do pěny. Všechno ručně promícháme a stříkáme sáčkem s trubičkou č. 12 korpusy o průměru 5,5 cm.
Troubu předehřejeme na 210 °C. Pečeme 14 minut na 190 °C.
Ingredience na 24 porcí bílkového krému (37,5 g na porci):
Cukr do bílků zašleháváme nadvakrát, rozvar vaříme na 120 °C a zašleháváme pomalu. Krém nešleháme do úplného zchladnutí. Stříkáme trubičkou č. 14.
K přípravě 24 porcí polevy (15 g na porci) je třeba:
Čokoládu a kakaové máslo rozpustíme na 31 °C, vše smícháme. Promixujeme ponorným mixérem. Můžeme potahovat.
Je vůbec třeba psát, že Skálovy indiánci nemají chybu?
Categories: Cukrář Skála