Vošouch, cmunda, krompelák, erteplák, smraska, nebo prostě bramborák? Ať už nazýváme oblíbené bramborové placky jakkoli, v restauraci Brambory na Pankráci jim věnovali svou první velkou akci. A to doslova. Přes jejich velikost totiž neuvidíte na konec stolu. Bramboráky od profesionálů můžete přijít ochutnat od středy 19. ledna.
V restauraci Brambory, která se specializuje na bramborovou osvětu, budou od středy 19. do úterý 25. ledna hrát hlavní roli obří bramboráky.
„Nejdůležitější je pro nás chuť bramboráku, proto je smažíme na sádle a pěkně do křupava. Pro tuto příležitost jsme vybrali odrůdu Laura.“
Menu se skládá ze tří druhů pokrmů, a to bramboráku s vepřovými žebírky, BBQ omáčkou a kořenovou zeleninou, bramboráky s kuřecím masem, čedarem a rajčatovou salsou a bramboráky s hovězím hrudí, pečenou cibulí a chimichurri. Ke všem chodům bude navíc podáván salát Coleslaw s pečenou červenou řepou a křenem.
Restaurace Brambory je nejnovějším přírustkem gastronomické skupiny Together, do které patří podniky jako Vinohradský Parlament s poctivými českými recepty, asijská Sia, belgický Bruxx, Cukrář Skála s originálními cukrářskými výrobky, bistro Sisters s nejrůznějšími druhy chlebíčků, Foodway Catering a Potrefená Husa v Praze a Pardubicích. Restaurace je zaměřená na brambory z celého světa a ukazuje, že tato zelenina není jen pouhou přílohou.
Categories: Bistro Sisters, Brambory, Bruxx, Cukrář Skála, Foodway Catering, Potrefená Husa Hybernská, Potrefená Husa Pardubice, Sia restaurant, Šlechtovka, Vinohradský Parlament, Wevar