pizza a salát na stole

Věnečkový butik, jarní koktejlový vánek a Itálie v Krkonošské aneb kombinace, kterým neodoláte

Do jakých podniků nás zavál čerstvý jarní vítr? Třeba tam, kde se servírují barevné věnečky. Pak také na místo, které vábí svými koktejly. A v neposlední řadě do nefalšované italské restaurace na Krkonošské ulici. Poznejte s námi další krásy české gastronomické scény v novém, jubilejním vydání newsletteru Deli.

4pokoje + BKN

Čerstvý jarní vítr zavál do dvojice populárních brněnských barů nové koktejlové i jídelní menu. Zimní těžší chuťové profily střídají svěžejší kombinace, například Pornstar maliny z whisky a malinového pyré nebo Čestmír Mázlhoff na bázi tequily, limetového freshe a šalvěje ve 4pokojích. V Baru, který neexistuje naopak najdete Smysl života s kopečkem čajovo-grepového sorbetu nebo silného aperitivního Barona Ignáce a samozřejmě mnohem víc.

Nové BKN menu je sestavené z třiadvaceti autorských koktejlů, které inspirovaly postavy a artefakty prvorepublikového detektivního příběhu. A pokud by vám náhodou během poznávací cesty koktejlovými menu vyhládlo, dopřejte si burger, který vám naservírují v obou podnicích, nebo kombinujte tapas ve 4pokojích.

Boutique Věnečky Janeček

Od pondělí 11. dubna bude odpověď na otázku „Dáš si rakvičku, nebo věneček?“ o poznání snazší, zejména pokud se budete pohybovat v okolí pražské ulice Pštrossova. Roman Janeček totiž po letech, kdy pekl věnečky na objednávku, otevírá vlastní věnečkový butik. Nepůjde o obyčejnou cukrárnu, ale o designový prostor plný věnečkových divů v různých chuťových variacích: máslový krém s koňakem, pistáciový, čokoládový s rumem nebo také slaný s uzeným lososem. Věnečky se postarají o vaše chutě a oku bude lahodit krásná prezentace, na které Janeček spolupracuje se sklářem Františkem Jungvirtem.

Ragazzi Pizza & Bar

V polovině března se Vinohrady zase trochu poitalštily. V Krkonošské totiž otevřela italská restaurace Ragazzi, kterou provozují gastronomií ostřílení Joonas Mäkilä a Jeff Cohen. Menu je postavené na jasně čitelných ingrediencích a kromě klasik, za kterými se do italských podniků všichni rádi vracíme, nabízí také neokoukané pokrmy: třeba tradiční chlebový salát z Puglie, mozzarellu Burrata s klobásou Nduja a smaženými artyčoky nebo veganskou pizzu. Vítanou předností je také barový přesah v podobě velmi zdařilého koktejlového menu. Praha má tak další místo, kde spojují barovou mixologii s báječným jídlem.

TapTap Cocktail Market

Barmany z legendárního Publicu zvábila plynoucí hladina Vltavy a své pole působnosti rozšířili z uliček Starého Města na Rašínovo nábřeží. Právě lokalita poblíž řeky dává baru trochu jiný ráz – host si zde může posedět, ale během vlahých večerů se může vybavit koktejly v plechovce a vyrazit se kochat pohledem na labutě na Náplavku. Vtip spočívá v tom, že do plechovky vám barmani drink připraví přímo před vašima očima, nemusíte se tak bát, že byste konzumovali nějaké ležáky.

Jak název napovídá, vybrané koktejly vám tady taky natočí z „tapu“, tedy z pípy. A my jsme rády, že na Náplavce se bude během letošního léta pít o něco sofistikovaněji, než jak tomu v těchto končinách bylo doposud.

Daniel Donath nám povyprávěl o tom, jak s manželkou koupili vinici ve Francii
A aby mohli trochu té francouzské atmosféry přenést do Prahy, otevřeli si společně s manželi Červenkovými vinný bar Lot of Wine, kde jsme s radostí ochutnaly, jaké plody jejich vinařství Domaine de Bonaguil nese. Vy si o něm můžete přečíst v novém článku.

Anetin a Sářin (gastro) tip

Wevar

Už jste slyšeli o cloudové kuchyni? My o ní nejen slyšely, ale také ji rovnou vyzkoušely. Gastro skupina Together, která sdružuje podniky jako Sia, Brambory, Bruxx, Vinohradský Parlament, Sisters a Cukrář Skála, totiž šlape na plyn a rozjíždí nový druh gastronomického zážitku s názvem Wevar.

Pokud vás tak přepadla schizofrenní chuť na gjóza knedlíčky a moravského vrabce zároveň, s touhle novou službou o vás bude dobře postaráno. Přání zadáte na webu Wevar.cz, odkud poputuje do kuchyně k rukám vybraných kuchařů z výše vyjmenovaných podniků, poté do jedné tašky a do rukou kurýra, který vše doručí elektromobilem až k vám domů. Vybírat můžete nejen ze stálic, ale také z poledního menu a z víkendových gastro akcí. My vyzkoušely zmíněné gjózy, salát som tam a báječné slávky z Bruxxu k tomu.

ZDROJ:https://cc.cz/veneckovy-butik-jarni-koktejlovy-vanek-a-italie-v-krkonosske-aneb-kombinace-kterym-neodolate/

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.