V pražské restauraci Sia můžete vyzkoušet autentickou indickou kuchyni a pokrmy, které ještě neznáte. Šéfkuchař Jiří Štift se s námi podělil o recept na sladkou rýžovou kaši, kterou můžete připravit jako netradiční dezert.
„Indická kuchyně je plná chutí. Když umíte pracovat s kořením a sami z čerstvých surovin vytvoříte základy pro typické pokrmy, tak je indická kuchyně naprosto úžasná, lehká a plně vás uspokojí,“ říká šéfkuchař restaurace Sia Jiří Štift, který stojí za nápadem uspořádat v Sia indické dny, při kterých vám zde naservírují takovou Indii, jakou nikde jinde nezažijete. Voňavou po typickém koření, ale lehčí a méně tučnou. Speciální akce proběhne od 19. do 30. září.
Od týmu kuchařů Jiřího Štifta však nečekejte jen tradiční pokrmy. „Máslové kuře alias butter chicken nesmí rozhodně chybět, ale chceme nabídnout i něco víc, než dostanete v běžné indické restauraci. S kolegy jsme dali dohromady menu, které je složeno z pokrmů napříč celou Indií a chuťově velmi pestré,“ přibližuje Jiří Štift, na co se milovníci Indie mohou těšit.
ZDROJ: https://fresh.iprima.cz/pandzabske-ryzove-firni-s-jablky-a-orechy-podle-restaurace-sia-186199
Categories: Sia restaurant