Zjistěte, která znamení zvěrokruhu vaří ty nejlepší kulinářské perly podle receptů, a kdo naopak rád experimentuje a ingredience používá, jak se říká, od oka. A máme pro vás také něco navíc! Víte, s kterým známým kuchařem sdílíte horoskop? Jste snad Beran jako Zdeněk Pohlreich, nebo Kozoroh jako Filip Sajler?
Patříte mezi znamení zvěrokruhu, která jsou spíše konzervativní a nedají se zlákat něčím nepoznaným? Nebo umíte svou vařečku pořádně rozdivočit? Rádi hostíte své přátele, či je pro vás vaření nutné zlo? Horoskop vám napoví…
Vodnáři nejsou zrovna extra hostitelé. Mnohem raději si nechají jídlo připravit od druhých, aby s tím měli co nejméně práce. Když mají ale Vodnáři čas, rádi si připraví recept, který už důvěrně znají a vědí, jak na něj. Na novinky je neužije. Ve Vodnáři se narodil známý propagátor pokrmů zhotovených z levných surovin Láďa Hruška nebo bývalý porotce soutěže MasterChef Marek Fichtner.
Rybičky jsou „bydlenky“! Milují vaření, tím spíš, pokud mají pro koho. Očekávejte u nich vždy plný stůl, který je otevřen každému, kdo k nim zavítá. Nikdy se nestane, že byste u nich měli prázdné břicho. V Rybách se narodil známý český kuchař, který získal michelinskou hvězdu, Pavel Pospíšil. Jeho restaurace v Německu patří mezi dvacet nejlepších.
Berani rádi pohostí návštěvu, velkou hlavu si s tím ale nedělají. Raději připraví nějakou tu rychlovku, aby neměli s vařením moc práce. Není to jejich oblíbená činnost, rádi věnují svůj čas úplně něčemu jinému. V Beranu je narozen například kuchař olomoucké restaurace Přemek Forejt nebo michelinský kuchař Roman Paulus. A nechybí ani známý televizní kat Zdeněk Pohlreich nebo cukrářka Iveta Fabešová.
Býci jdou málokdy po receptech. Vaří impulzivně a koření používají to, které jim zrovna cvrkne do nosu. Pokud něco nevyjde, nedělají si z toho těžkou hlavu a zkrátka příště zkusí jinou cestu. Pokud ale hostí druhé, snaží se být nejlepší. V Býku se narodil známý televizní kuchař Jiří Babica nebo světový kulinářský mistr Gary Rhodes.
Blíženci nenávidí stereotyp! Právě v tomto znamení zvěrokruhu se rodí ti nejlepší kuchaři z nejlepších. Milují experimenty, touží po perfektním pokrmu na talíři a jejich nejoblíbenější četbou jsou kuchařky. Když je někdo chválí, dmou se pýchou, to oni zkrátka rádi. V Blížencích se narodil například světoznámý kuchař Jamie Oliver.
Raci se rádi předvedou, milují pochvaly! K vaření se staví jako ke všemu ve svém životě, hrou. Většinou vaří podle receptů, ale nebrání se i nějaké té improvizaci. Dávají přednost odlehčené kuchyni, nejsou příliš na omáčky s knedlíkem. V Raku se narodil například Ivan Vodochodský, který hraje momentálně v seriálu ZOO intrikánského starostu, nebo známý šéfkuchař Oldřich Sahajdák.
Lvi milují velké hostiny a rádi je připravují. Své přátele se vždy snaží ohromit, protože jejich cílem je obdiv a uznání. Recepty je nezajímají, raději sahají po vlastní inspiraci. A když je to pořádně pálivé, tak je to ono! Ve znamení Lva se narodil třeba známý pražský šéfkuchař, majitel proslulé restaurace a porotce soutěže MasterChef, Radek Kašpárek, stejně tak i Jan Punčochář, který vede vlastní restauraci v Praze 6.
Panny mají rády v jídle jednoduchost, takže je většinou neuvidíte dlouhé hodiny u plotny. Nejraději mají to jídlo, které je pro jejich tělo výživné a dodá jim potřebnou energii. V tomto znamení se narodil dnes již zesnulý Philip Harben, uznávaný jako první kuchař televizních celebrit.
Váhy jsou velmi pohostinné a vždy se snaží, aby se u nich druzí cítili dobře. Milují velké hostiny, vaří vždy podle tradičních rodinných receptů a do experimentů jdou málokdy. Jsou to tak trochu „konzervy“. Ve znamení Vah se narodil známý americký šéfkuchař a majitel několik restaurací (hned v několika státech) Mario Batali.
Štíři vaří tak, aby to bylo rychlé, chutné a neubíralo jim to čas na jejich koníčky. Jsou vynalézaví a i ze 100 let starého receptu umí vytvořit fantastickou přehlídku chutí. Milují návštěvy, když se mohou předvést a ukázat ostatním, co všechno se v nich skrývá. Ve Štíru najdete narozeného známého šéfkuchaře Gordona Ramseyho, Raymonda Blanca nebo českého šéfkuchaře Radka Šubrta.
Střelci musí obvykle ke svému vaření nejdřív dospět. Většinou je to totiž nebaví. Pokud se ale naučí pár pokrmů, které jim někdo pochválí, najednou se v nich probouzí kulinářský zázrak. Rádi experimentují, nelpí jen na těch chutích, které znají, a dávají si záležet, aby jídlo vypadalo dobře na talíři. Ve znamení Střelce se narodil například známý český šéfkuchař Jiří Štift.
Kozorozi milují rodinu a pohodové prostředí, které vytváří. Od toho se odvíjí také jejich vaření, které vždy směřuje k tomu, aby si rodina společně sedla ke stolu a krásně si popovídala. Neumí si představit, že by o domácnost nepečovali. Je to jedna z jejich primárních starostí. V Kozorohu je narozen známý popularizátor oboru gastronomie Roman Vaněk nebo český kuchař Filip Sajler.
Categories: Sia restaurant