Přestože to zatím venku moc na jarní počasí nevypadá, jaro si můžete užít alespoň na talíři. Podniky gastronomické skupiny Together připravily opět nápaditá speciální velikonoční menu, která navodí dokonalou jarní atmosféru. Ať už si zvolíte sladká mámení v podobě beránků, mazanců, velikonočních kraslic, nebo se necháte polapit bramborovými delikatesami, knedlíky přes celý talíř nebo svěžím chlebíčkem s křepelčími vajíčky, rozhodně na zimu za oknem zapomenete.
Máte rádi na svátečním stole velikonočního beránka či mazanec, ale netroufáte si je sami doma upéct? Nechte to na profících. U Cukráře Skály najdete od 4. do 10. dubna bohatou nabídku svátečních moučníků a dobrot. Od cukrovaného beránka, beránka politého v čokoládě přes mazanec, kraslice po velikonoční vajíčko na hniličko s kokosovým krémem a mangovým pyré a tradiční vaječňák. Vychutnat si je můžete nejen v prodejnách V Dlouhé a V Celnici, ale objednat si je můžete i online na cukrarskala.cz.
Bramborová speciálka z Pankráce – restaurace Brambory na velikonoční svátky od 7. do 10. dubna přichystala speciální menu, z kterého jaro přímo číší. Bramborová polévka s medvědím česnekem, domácí kachní paštika s vajíčkovým salátem s brambory, pažitkou a ředkvičkami nebo půlka pečené kachny s velikonoční nádivkou s kopřivami jsou toho důkazem. Těšit se však můžete i na pokrmy z brambor, které vám naservírují přímo u stolu.
Knedlíky přes celý talíř jsou ve Vinohradském Parlamentu skutečným hitem, a tak není divu, že na ně vsadili i o Velikonocích. Pokud máte rádi kynuté knedlíky, ten plněný pečeným telecím žebrem a medvědím česnekem, telecí šťávou se smrži a jarní zeleninou si nesmíte nechat ujít.
V bistru Sisters nově obohacují stálou nabídku pochoutek o chlebíček měsíce. Nejinak tomu bude i v dubnu, přitom ten velikonoční je doslova prodchnutý jarem. Vyrazíte-li o svátcích na procházku, zastavte se na chlebíček s křepelčími vajíčky a jehněčím pršutem. Určitě vás dobře naladí a vyrazíte znovu ven řádně posilněni.
V Potrefené huse v Pardubicích své velikonoční menu od 8. do 10. dubna taktéž vymódili do jarního kabátku. Hráškový krém s máslovými krutony a výhonky vás příjemně zahřeje, salát s kozím sýrem, ředkvičkou a mladou kedlubnou s mixem salátů nastartuje chuťové pohárky. Dokonalou chuťovou variaci doplní telecí řízek s velikonočním bramborovým salátem s fazolkami nebo pečené kukuřičné kuřátko s rozmarýnovým máslem a žemlovou nádivkou.
ZDROJ: https://www.neverdie.cz/gastro/zprijemnete-si-jaro-velikonocnim-menu-gastroaliance-together/
Categories: Bistro Sisters, Brambory, Cukrář Skála, Potrefená Husa Pardubice, Vinohradský Parlament