Magazín PATRIOT pokládá v anketě Kuchař na grilu krátké otázky, na které dostává krátké odpovědi od různých kuchařů z našeho kraje. Tentokrát na ně odpovídal Jakub Lašek z Tsuri sushi & fusion.
Ostravská gastronomie se má čím chlubit. Mezi vyhlášené podniky patří i asijská restaurace Tsuri sushi & fusion, která sídlí v Porubě. Restauraci založil před více než šesti lety Jakub Lašek.
Počítá-li se polévka z hlíny, kamení, pampelišek a květů sedmikrásek zhruba v 5-ti letech v mé improvizované zahradní kuchyni, tak toto. A první jídlo, které někdo jedl, bylo kuřecí špikované česnekem, dušené na bílém víně s mandlemi a k tomu rýže. Bylo to nepoživatelné, ale strávníci byli milosrdní.
Sladké obědy a to mi ostatně zůstalo dodnes.
Tátovy špekáčky na černém pivu.
Moje první pracovní zkušenost byla v restauraci hotelu Atom na přílohách, takže knedlíky všeho druhu.
Povedlo.
Je jich rozhodně více, ale vypíchl bych tři jména, a to Masa Takayama, Massimo Bottura a Jiro Ono.
Jiří Štift, Hugo Hromas, Pavel Drdel a Jirka Babica.
Stuff.
Vše, co mám rád.
Těžko vybrat jen jednu věc, ale v poslední době třeba toto: Po čtyřhodinovém pomalém pečení/konfitování jsem maso zapekl na křupavou kůrčičku trochu víc, tzv. na uhel, nedalo se to jíst.
Rady, kvalitní humor a snahu dělat dobré sushi.
Nemám nic, co by mě v kuchyni k smrti nebavilo.
Na Ostravu dobrýýýý!
Asijská, česká a slovenská.
Neulehčovat si dané a osvědčené postupy.
Dle mého názoru není. Znám spoustu bývalých šéfkuchařů, kteří se teď se stejnou radostí věnují jinému kreativnímu řemeslu.
Jakým způsobem musí profesionální kuchař přemýšlet… rozvržení času na přípravu, výdej atd.
Nebeský pokojíček! Má drahá polovička tvrdí, že po mně zůstávají drobky, takže nebeský pokojíček s drobky pro osiřelé ptactvo.
Rád bych si vyzkoušel uvařit vše, nezaručil bych však kvalitní výsledek.
Nemám vyhraněný chuťový pohárek, dám si cokoli. Rád zkouším nové chutě!
Pečený úhoř unagi na tokijském Tsukiji Marketu a rozhodně dobrý bramborový salát s řízkem kdekoli na světě.
Mám-li si vybrat z okolí, tak restauraci Ardesia v hotelu Bartoš ve Frenštátu pod Radhoštěm.
Se zelím.
Stolař, hajný, archeolog anebo barman.
Sorbet, dobrý větrník anebo buchtičky s vanilkovým krémem v Ardesii.
Categories: Sia restaurant