Prestižní cukrářská soutěž se koná každý rok v rámci gastronomického veletrhu Bidfood. Redaktorka Apetitu Kateřina Kočičková zasedala v degustační porotě, a tak svým hlasem přispěla Karolíně Hávové k výhře titulu Cukrář roku.
Na výstavišti v Letňanech se 21. 5. 2024 utkali čtyři čeští cukráři o titul Cukrář roku. Každý soutěžní tým se skládal z šéfcukráře, jeho commis, tedy druhé ruky, a asistenta, který dohlížel na pořádek.
Všichni cukráři patří do Národního týmu českých kuchařů a cukrářů, kterou vede Tomáš Popp. Každý ze soutěžících musel připravit dort, talířový dezert a pralinky. Na všechny dezerty měly týmy vytyčené čtyři hodiny.
Na čtvrtém místě skončil cukrář s vietnamským původem Duy Dao, který si pro porotu připravil čokoládový dort s pekanovými ořechy, který porotu nadchl. Příliš bodů ale nedostal za talířový dezert v podobě rybízovo-čokoládového dezertu, který doplňoval sezam a velmi výrazná pepřová omáčka.
Na třetím místě se umístila cukrářka původem z Kazachstánu Aigerim Jatabayeva, která připravila dort s Baileys a krásný talířový dezert, kterému dominovalo fondánové jablko.
Druhé místo získala Magdaléna Murínová, která má mnoho zkušeností z mezinárodních soutěží. Porotě prezentovala svůj mandarinkovo-lískooříškovým dort a talířový dezert, kde hlavní roli sehrál motýl z ruby čokolády.
První příčku obsadila cukrářka Karolína Hávová, která stejně jako její kolegyně Magdaléna Murínová pracuje v cukrářském studiu HF Pastry Academy Heleny Fléglové.
ZDROJ: https://www.apetitonline.cz/lide-jidlo/cukrarkou-roku-se-stala-karolina-havova
Categories: Cukrář Skála