Tofu je tradiční ingrediencí v mnoha asijských kuchyních. Pokud zvolíte uzené tofu, konečné jídlo bude mít o to výraznější chuť. Stejně důležitá je i omáčka, která je lehce pikantní. Nebojte se jídlo obměňovat a přidat třeba další zeleninu, zkuste brokolici, pak choi, červenou papriku nebo hlívu.
Postup přípravy
- Tofu důkladně osušte papírovými utěrkami a nakrájejte na malé kostky. Přisypte solamyl a promíchejte, aby se tofu rovnoměrně obalilo škrobem.
- Restujte na pánvi společně s nakrájenou jarní cibulkou, arašídy a koriandrem, až budou kostky tofu opečené dokřupava.
- Zalijeme sójovou a sladkou chilli omáčkou. Nechte převařit, aby se tekutina odpařila a vznikla lepkavá glazura, a následně podávejte s rýží ozdobené sezamovými semínky a lístky koriandru.
ZDROJ: https://fresh.iprima.cz/sladkokysele-lepkave-tofu-v-asijskem-stylu-bleskovy-recept-bez-masa-plny-chuti-440747
Categories: Sia restaurant