Jahody jsou oblíbeným letním ovocem a čím nepohrdne snad nikdo, jsou jahodové knedlíky. A na ty jsou machři ve Vinohradském Parlamentu. Přijďte ochutnat makové knedlíky s jahodou, tvarohové knedlíky s jahodovým žahourem či smažené jahodové knedlíky s jahodovou omáčkou a oslavte sladký příchod léta.
V termínu od 12. do 18. června se ve Vinohradském Parlamentu koná tradiční jahodový festival, který nabídne nejrůznější druhy jahodových knedlíků a další dobroty. „Jahodové knedlíky mají Češi opravdu rádi, a proto se snažíme na festivalu uvést vždy nějakou novinku nebo přijít s méně známým těstem, které si lidé doma běžně neudělají,“přibližuje záměr šéfkuchař Jan Pípal.
Jahodové menu plné originálních chutí
Menu jahodového festivalu tak nabídne makové knedlíky s jahodou, strouhaným tvarohem a přepuštěným máslem, odpalované jahodové knedlíky s bezinkovou espumou, jahodovým salátem a meduňkovou drobenkou, tvarohové knedlíky s jahodovým žahourem a šlehaným tvarohem, nebo smažené jahodové knedlíky s jahodovou omáčkou, rebarborou a mandlovými lupínky.
Pokud si myslíte, že by na vás knedlíky byly příliš těžké, i na to v restauraci myslí. Osvěžit se tak můžete jahodovým pohárem Parlament z čerstvých jahod, s jahodovou zmrzlinou, šlehačkou, karamelizovanými kešu oříšky a jahodovou cukrovou vatou, nebo si dát lehký salát z čerstvých jahod doplněný o rukolu, fenykl, hrášek, čerstvý kozí sýr a domácí housku.
Categories: Brambory