jahodové knedlíky

VE VINOHRADSKÉM PARLAMENTU ZAČÍNÁ JAHODOVÝ MINIFESTIVAL 2024 – PRAHA

Jahody jsou oblíbeným letním ovocem a čím nepohrdne snad nikdo, jsou jahodové knedlíky. A na ty jsou machři ve Vinohradském Parlamentu. Přijďte ochutnat makové knedlíky s jahodou, tvarohové knedlíky s jahodovým žahourem či smažené jahodové knedlíky s jahodovou omáčkou a oslavte sladký příchod léta.

 

V termínu od 12. do 18. června se ve Vinohradském Parlamentu koná tradiční jahodový festival, který nabídne nejrůznější druhy jahodových knedlíků a další dobroty. „Jahodové knedlíky mají Češi opravdu rádi, a proto se snažíme na festivalu uvést vždy nějakou novinku nebo přijít s méně známým těstem, které si lidé doma běžně neudělají,“přibližuje záměr šéfkuchař Jan Pípal.

Jahodové menu plné originálních chutí
Menu jahodového festivalu tak nabídne makové knedlíky s jahodou, strouhaným tvarohem a přepuštěným máslem, odpalované jahodové knedlíky s bezinkovou espumou, jahodovým salátem a meduňkovou drobenkou, tvarohové knedlíky s jahodovým žahourem a šlehaným tvarohem, nebo smažené jahodové knedlíky s jahodovou omáčkou, rebarborou a mandlovými lupínky.

jahodové knedlíky

Pokud si myslíte, že by na vás knedlíky byly příliš těžké, i na to v restauraci myslí. Osvěžit se tak můžete jahodovým pohárem Parlament z čerstvých jahod, s jahodovou zmrzlinou, šlehačkou, karamelizovanými kešu oříšky a jahodovou cukrovou vatou, nebo si dát lehký salát z čerstvých jahod doplněný o rukolu, fenykl, hrášek, čerstvý kozí sýr a domácí housku.

ZDROJ: https://www.atlasceska.cz/kalendar-akci/ve-vinohradskem-parlamentu-zacina-jahodovy-minifestival-2024-praha-135423

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.