burgy na dřevěným prkénku

BRUXX SERVÍRUJE LETNÍ BURGERY A STEAKY

Dobře ugrilovaný steak, tak chutná pravé léto. Kór když si k němu představíte lehkou přílohu a silnou omáčku. Co to jenom připomíná? Ach ano, Francii. A přesně takové steaky s nádechem Francie můžete ochutnat v brasserii Bruxx v druhé polovině července. To ale není vše, akci ještě doplní šťavnaté burgery z typicky belgických surovin. Oslavte léto steakem s karotkou a javorovým sirupem nebo burgerem s trhaným hovězím masem, cheddarem, medovou hořčicí a ardénskou šunkou.

K létu bezesporu patří grilování. Není nad to pozvat přátelé k sobě na zahradu a příjemné společné odpoledne si zpestřit dobrotami z grilu. Jenže ne každý z nás má tu možnost. Pokud i tak máte chuť na pořádný kus masa, zajděte od 17. do 23. července do belgické brasserie Bruxx.

„Každá správná brasserie v Belgii vám v létě nabídne pořádný steak. Ač se to možná nezdá, jedná se o lehké jídlo. V Bruxxu je máme vždy jako letní specialitu. Zvlášť lidé dostanou maso a k němu mají na výběr z několika druhů příloh a omáček. Sestaví si tak pokrm dle vlastních preferencí,“ vysvětluje šéfkuchař Oldřich Matoušek.

Steaky s šarmem Francie
Protože belgická kuchyně má blízko k té francouzské, letošní steaková akce bude ovlivněna vůněmi a chutěmi země galského kohouta a vybírat budete moci z trojice druhů mas, příloh i omáček.

Z mas, která se připravují na lávovém grilu, bude na výběr striploin steak, což je perfektně vyzrálé maso s jemným mramorováním a vynikající chutí. Řeže se z nízkého roštěnce a je oblíbený díky své prorostlosti. Dále Flank steak, což je hovězí pupek. Flank steak je chuťově výrazný a typické jsou pro něj hustá svalová vlákna. Musí se proto řezat pod úhlem 45°, abyste si jej dokonale vychutnali. Třetím zástupcem je petit mignon filet. Získává se ze středu hovězí svíčkové a jedná se o jedno z nejlepších hovězích mas. Nečekejte žádný velký kus masa, za to vás překvapí svou křehkostí.

maso s hranolky a dipy

Steaky budete moci doplnit o přílohy a omáčky, které chuť kvalitního masa vyzdvihují. Přílohy nabídnou krémové bramborové pyré s krevetami, makarony se sýrem a houbami nebo karotku s javorovým sirupem. Z omáček se můžete vychutnat pepřovou omáčku Poivrade, ala holandskou omáčku s estragonem s názvem Bérnaise a omáčku Madeira z demi-glace a dezertního vína Madeira.

Hamburgery s chutí Belgie
Letošní steakovou akci doplní hamburgery, připravené z typických belgických surovin. Těšit se tak můžete na Carbonare burger, což je hovězí burger s karamelizovanou cibulkou, omáčkou Carbonare s tmavým pivem Leffebruin a křupavým salátkem, Ardeny smash burger s trhaným hovězím masem, cheddarem, ardénskou šunkou a medovou hořčicí a Brusel burger s hovězím masem, s bbq omáčkou z malinového piva Bachus framboise, slaninou a karamelizovanou čekankou.

Oslavte léto ve francouzském a belgickém stylu.

ZDROJ: https://www.atlasceska.cz/kalendar-akci/bruxx-serviruje-letni-burgery-a-steaky-osvezi-i-zasyti-2024-praha-135626

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.