langoš 6x jinak

Langoš 6krát jinak ve Vinohradském Parlamentu

Kdo by neznal langoše. Smažené bramborové placky, které se díky své univerzálnosti dají připravit na nekonečno způsobů. Langoš s česnekem, sýrem a kečupem je sice klasika, ale s jelením tatarákem, pikantní hovězí hrudí nebo trhanou pečenou kachnou si v kiosku nedáte. Ochutnat je ale můžete ve Vinohradském Parlamentu, kde v červenci mají speciální langošovou akci.

Jak langoš přešel z pece do fritézy
Možná si také rádi občas zajdete do stánku rychlého občerstvení na langoš. Tato smažená placka z bramborového kynutého těsta pochází z Maďarska, kde se pekl z chlebového těsta v blízkosti pece. Dnes už doma pece nemáme, a tak chlebové těsto nahradily brambory a pec fritézy.

Oblíbenost langoše překročila již dávno maďarské hranice a usadil se v gastronomiích celé střední Evropy. Chutná všem generacím, o čemž svědčí i to, že se dá připravit jak ve slané, tak sladké variantě. Přesvědčit se o tom můžete ve Vinohradském Parlamentu, kde od 10. do 16. července běží speciální langošová akce.

langoš na slano

Langoš chutná naslano i nasladko
„Rádi bychom představili tradiční langoš v moderním pojetí. Zvolili jsme proto kombinace, které si na stojáka nedáte,“láká šéfkuchař Jan Pípal.

Vybírat můžete ze dvou předkrmů – smažený langoš s jelením tatarákem a nakládanými šumavskými liškami nebo domácí langoš s pečenou řepou a kozím sýrem. Hlavní chody nabídnou domácí bramborový langoš s trhanou hovězí hrudí, křenovou majonézou a bylinkovou drobenkoulangoš s trhanou konfitovanou kachnou nebo langoš s trhaným pečeným kolenem a uzeným jogurtem. Budete-li mít chuť na něco sladkého, můžete zvolit smažený langoš s mačkanými jahodami a smetanou a citrónovým tvarohem.

langoš na sladko i na slano

Těsto na langoše ve Vinohradském Parlamentu zadělávají dvakrát denně a usmaží ho až ve chvíli, kdy si ho objednáte. Těšit se tak můžete na prvotřídní čerstvou lahůdku.

ZDROJ: https://www.neverdie.cz/gastro/langos-6krat-jinak-ve-vinohradskem-parlamentu/

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.