káva vařená v kávovaru

Prague’s Top 5 Cafés: Hidden Gems for Coffee Lovers

1. Spot Cafe Malá Strana

Proč jít? Pro vřelé objetí v hrnku a interiéry hodné Instagramu.

Toto není jen tak ledajaké místo; je to útulné útočiště v srdci Malé Strany. Odhalené cihlové a vintage vibrace vytvářejí scénu pro bohatou, aromatickou kávu, která nastartuje váš den. Nenechte si ujít jejich pečivo, které se roztéká v ústech – dokonalá sladká pochoutka k vaší kofeinové úpravě.

2. Mezi Srnky (Mezi jeleny)

Proč jít? Uniknout městskému hluku a nasměrovat svůj vnitřní zen.

Tato poklidná kavárna, věrná svému názvu („Mezi jeleny“), nabízí oddech od rušných pražských ulic. Je to ideální místo, kde zpomalit, popíjet odborně uvařenou kávu a ponořit se do dobré knihy nebo hlubokého rozhovoru.

3. EMA Espresso Bar

Proč jít? Na kávovou pouť, která rozzáří vaše chuťové pohárky.

Kávoví fajnšmekři, radujte se! Při vstupu do EMA vás jako vlna zasáhne aroma čerstvě namletých fazolí. Dopřejte si espressa z jednoho původu nebo pečlivě vytvořené přelévané nápoje, zatímco se lidé dívají z prvotřídního sedadla u okna.

4. Bistro Monk

Proč jít? Pro perfektní brunch spot, který slouží zároveň jako pracoviště.

Toto dynamické duo kombinuje kavárenskou kulturu s lahodnými jídly. Nastartujte svůj den s vejci Benedikt nebo avokádovým toastem, dokonale spojeným s pěnou flat white. Pohodová atmosféra je ideální pro dohánění práce nebo relaxaci s přáteli.

5. Cukrář Skála

Proč jít? Pro uspokojení vašich chutí na sladké a kofeinu najednou.

Volají všechny cukrové ďábly! Cukrář Skála je vaším rájem na zemi. Potěšte své oči (a chuťové pohárky) jejich lahodným výběrem pečiva a koláčů. I když je nabídka kávy stručná, je dokonale upravená – nenechte si ujít jejich typické karamelové macchiato pro explozi chutí.

Sečteno a podtrženo

Ať už jste místní nebo návštěvník, tyto skryté drahokamy nabízejí nádherný únik z davů pražských turistů. Popadněte knihu, kamaráda nebo jen svého dobrodružného ducha a nechte se vůní čerstvě uvařené kávy vést k vašemu dalšímu šálku pražské magie.

ZDROJ: https://czechdaily.cz/pragues-top-5-cafes-hidden-gems-for-coffee-lovers/

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.