Lukáš Skála je mistrem ve svém oboru. Jeho zákusky můžete ochutnat na několika místech v Praze. Avšak nyní máte skvělou příležitost si je vychutnat na jednom místě. Lukáš totiž bude jedním z hostů festivalu Souboj na talíři LIVE.
Cukrárna poprvé otevřela své dveře v roce 2017 ve Šporkovském paláci. Cílem bylo přiblížit to nejsladší řemeslo světa. Nechat obyčejné smrtelníky nahlédnout pod šikovné ruce cukrářů a cukrářek. A samozřejmě v neposlední řadě dělat lidem radost prodejem kvalitních zákusků podle moderních receptur.
Cukrář Skála
O rok později se otevřela prodejna druhá. A to sice v Dlouhé ulici, kde si exkluzivně můžete pochutnat na Skálových originálních kremrolích s klasickým bílým sněhem až po ty s čokoládou, jahodami nebo pistáciemi.
Úspěch na cukrářské olympiádě
Lukáš Skála se zúčastnil mnoha mezinárodních soutěží, kde i zvítězil, a to včetně toho nejcennějšího kovu, tedy zlata, na cukrářské olympiádě v Erfurtu. Jeho profesní cesta vedla přes pražský hotel InterContinental do Bruxxu, kde jste mohli ochutnat jeho pralinky i talířové dezerty. Nyní je šéfem šéfů vlastní cukrárny pod záštitou skupiny Together, která sdružuje mimo jiné i Vinohradský parlament, restauraci Sia nebo výše zmíněný Bruxx.
Dezerty, které ochutnáte na Festivalu chutí:
Minidezerty: slaný čokoládový brownie a tonka krém, malinový a calamansi mouss s kokosem, kremrole s mascarpone, čokoládová špička s vaječňákem, vlašská jádra v karamelu, máslu a medu s karamelovým krémem
Talířový dezert: Mousse z mléčné čokolády z černého čaje s meruňkami a pistáciovou zmrzlinou
Zmrzlina: Pistáciová a malinová s podmáslím a skořicí
ZDROJ:https://tv.nova.cz/soubojnatalirilive/clanek/531089-staci-jedno-kousnuti-a-zamilujete-se-cukrar-skala-rozdava-lasku-na-taliri
Categories: Bruxx, Lukáš Skála, Sia, Vinohradský Parlament