forbes coctail

Forbes Coctail

Jak slaví Velikonoce jedna z nejateističtějších zemí světa? Kromě malování vajíček, pomlázky nebo útěků z města, si k tradici můžete najít cestu skrz skvělé jídlo. Ve Vinohradském parlamentu na vás čeká pražský kynutý knedlík plněný pečeným telecím žebrem a medvědím česnekem, v Bruxxu zase zelený nepasterizovaný ležák, v Kuchyni na Hradě mají celé zeleno-vaječné menu, kde nechybí kopřivy. Kdo chce o prodlouženém víkendu na vejce Benedikt, nechť si je nechá naservírovat na velikonoční nádivce.

Co jíst. Velikonoční dobroty. Máte jedinečnou příležitost vyzkoušet kuchyni sezónní, obohacenou o tradici předků. Kromě výše uvedených míst, kde mají sváteční menu, zkuste třeba salát u jarních bylinek U Matěje, králičí terinu s chřestovým salátem v Café Imperial nebo jehněčí rolovaný bok v Almě.

Po čem toužit. Po asketickém designu od Jánského a Dunděry. Jedni z nejzajímavějších českých designérů vytvořili křeslo pro renomovanou značku Cappellini, ale také mají za sebou premiéru interiéru svého prvního bytu v Klatovech. Chcete od nich službu na míru? Cyril Dunděra a Matěj Jánský se pyšní návrhy své tvorby pro privátní klienty.

Co vidět. Postavičky z filmů Tima Burtona. Svůj nádherný morbidní svět představuje Čechům v Obecním domě, kde se setkáte s protagonisty filmů Mrtvá nevěsta, Beetlejuice, Střihorukového Edwarda nebo Karlíka a továrny na čokoládu. Do mysli jednoho z nejkreativnějších režisérů vůbec se dostanete pomocí skic, nákresů i loutek. Sám režisér by dokonce do Prahy měl zavítat, pokud mu to nabitý rozvrh, kdy dokončuje snímek Beetlejuice Beetlejuice, dovolí.

Co zažít. Kvalitní koučink. V době, kdy každý influencer či bývalý prodejce pyramidového schématu přesedlal na kouče, je potřeba si extrémně dávat pozor na to, kdo vás mentoruje. Psycholožka Lenka Šilerová v podcastu kolegyni Julii Mahlerové vysvětluje, jak se nenechat napálit.

ZDROJ: https://mailchi.mp/forbes/projst-se-k-velikonocm-s-timem-burtonem?e=21c1d9f5fd

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.