Brambory

YOUR GUIDE TO ST MARTIN’S GOOSE FEAST IN PRAGUE, 2023 ED.

forbes logo

Jako když se spojí Mauerův Grand Restaurant Festival s fashion weekem. Tak si můžete představit akci, jejíž druhá edice právě kulminuje. Do neděle ochutnáte za cenu festivalové menu restaurací jako je třeba Aromi nebo Sansho za pouhých 790 korun. Zakladatelka projektu Anna Grosmanová v podcastu Forbes Life například prozrazuje, proč se neobejde bez spolupráce s influencery, i jak přijmout odmítnutí YOUR GUIDE TO ST MARTIN’S GOOSE FEAST IN PRAGUE, 2023 ED.

Brambory: Fantastická surovina, se kterou utáhnete celou hostinu

Lukáš Soukup a Jiří Štift

Coby příloha jsou u nás brambory zavedená klasika, a to nejen ve své nejobyčejnější vařené podobě. Také jako kaše, hranolky, krokety… Tahle plodina však nabízí mnohem víc. Pojďte se s námi inspirovat ve světě! Brambory jsou fantastická surovina. Existuje jich nespočet druhů – o to více polévek, příloh, hlavních jídel i dezertů z nich můžete připravit. Základní dělení Brambory: Fantastická surovina, se kterou utáhnete celou hostinu

Kaldoun, langoš i roláda. Kde mají nejlepší svatomartinskou husu v Praze?

Každý rok se opakuje to stejné. Vyhlášené podniky prezentují v polovině listopadu zvláštní menu spojené s opeřencem, do jehož hejna se podle legendy schoval svatý Martin, když jej přišli požádat, aby se stal biskupem. I nejzavilejší milovníci gastronomických tradic by však mohli svůj zvyk zajít si na slavnostní husí oběd nějak osvěžit. Nevyzýváme vás, abyste se zrovna Kaldoun, langoš i roláda. Kde mají nejlepší svatomartinskou husu v Praze?

Na sv. Martina si v podnicích Together daly sraz husy i kachny

kachna s přípitkem piva

Na co si letos vsadíte? Přijede sv. Martin na bílém koni a přinese s sebou sněhové vločky, nebo zase bude na blátě? Těžko říct, že? Pokud ale rádi sázíte na jistotu, pak svátek sv. Martina strávíte ve společnosti vybraných podniků gastroaliance Together, které pro vás připravily do křupava upečené týdenní svatomartinské menu. A to nejen Na sv. Martina si v podnicích Together daly sraz husy i kachny

TUTO POTRAVINU MÁTE NEUSTÁLE DOMA. SKVĚLE SE S NÍ HUBNE A JE PLNÁ VITAMINŮ

Bramborové menu na servírovacím podnose

Brambory jsou malý zázrak běžně dostupný v každé domácnosti. Víme o bramborách opravdu všechno, abychom je dokázali ocenit? BRAMBORY JAKO EXOTICKÁ ROSTLINA Brambory pocházejí z horských oblastí jihoamerických And, kde je už více než před 2000 lety pěstovali Inkové. Do Evropy je dovezli kolonizátoři nejdříve ovšem jako exotickou kvetoucí rostlinu. K nám se brambory dostaly asi v polovině 18. TUTO POTRAVINU MÁTE NEUSTÁLE DOMA. SKVĚLE SE S NÍ HUBNE A JE PLNÁ VITAMINŮ

ANKETA: Je bramborák český, nebo slovenský? Hodnocení rozpoutalo vášnivou debatu

Lukáš Soukup v tv nova

Kontroverze vzbudilo hodnocení evropských svačinových jídel. Vyhrály totiž slovenské bramborové placky, kterým se u nás říká bramborák, cmunda nebo také vošouch. Pořadatelé z webu Taste Atlas se nás pak možná snažili ukonejšit tím, že do první stovky zařadili smažený sýr a ovocné knedlíky. Španělské krokety, řecké pirohy, italské plněné taštičky nebo gruzínské chačapuri. Právě tato ANKETA: Je bramborák český, nebo slovenský? Hodnocení rozpoutalo vášnivou debatu

Brambory z Pankráce

klece s bramborami v restauraci

Pokud jdete kolem oběda na pražském Pankráci, může vás překvapit fronta před poměrně nenápadnou restaurací. V místě, kde je bezpočet jiných restauračních zařízení, a to včetně foodcourtu v blízkém nákupním centru, je to poměrně překvapivé, ale to pouze do okamžiku, kdy poprvé ochutnáte a poznáte koncept restaurace Brambory. Brambory jsou základ „U nás nejsou brambory pouhou přílohou. Brambory z Pankráce

Dodali jsme si odvahu a redakci vyměnili za kuchyni. Co jsme se naučili z brambor?

redaktor v Bramborách

Zauzený losos, šumavský pstruh, domácí těstoviny s liškami, jahodový sorbet z ovoce ze samosběru, bezový ocet z květů nasbíraných na procházce… Přestože právě takové lahůdky nabízí vršovické bistro Ansámbl v Praze, lidé se k nim nejraději vrací na speciální hranolky. Aby také ne, jsou křupavé, uvnitř měkké a podle slov šéfkuchaře Martina Charváta „extrémně žravé“. Dodali jsme si odvahu a redakci vyměnili za kuchyni. Co jsme se naučili z brambor?

Podniky aliance Together vnáší do chřestové sezóny jarní svěžest

Zelený, bílý, nebo fialový? Ať už dáváte přednost kterémukoli, na jaře by neměl chřest na vašem talíři chybět. Na naše zdraví má totiž blahodárné účinky. Připravit si ho můžete doma, nebo využijte nabídky podniků Together, které v květnu připravily speciální chřestové menu. Těšit se můžete jak na mořské šneky či halibuta, tvarohové knedlíky s chřestovým ragú, Podniky aliance Together vnáší do chřestové sezóny jarní svěžest

Fine dining i jídlo do ruky. Kde v Praze oslavit den dětí?

hot dogy na talířy

Neomezujte se pouze na cukrárny. Dětské hosty a jejich potřeby vnímá i řada renomovaných pražských restauratérů a kavárníků. Kam se tedy bez obav z káravých pohledů a pasivně agresivního jednání vydat, aby si společné stolování užilo hned několik generací naráz? Café Savoy, Vítězná 5, Praha 5 Rezervace sem je nutná, ale za trochu námahy s plánováním návštěva rozhodně stojí. V restauraci vídeňského stylu Fine dining i jídlo do ruky. Kde v Praze oslavit den dětí?

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.