ŠÉFKUCHAŘ Z BISTRA SISTERS SERVÍRUJE NEOTŘELÉ CHLEBÍČKY
ZDROJ: https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/71360449-6fb04af8cb7fc5a228ac/
ZDROJ: https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/71360449-6fb04af8cb7fc5a228ac/
ZDROJ: https://media.monitora.cz/pdf-preview/2182/70038005-4b88f953c098905dcbdd/
Franta a Vláďa, kamarádi z pasáže. Tak zní oficiální název akce, na které spolupracuje František Kšána, tvář řeznictví Naše maso spadající do gastronomické skupiny Ambiente, a Vladimír Čech z bistra Sisters, nejnovějšího podniku sítě Together. Do konce října bude v bistru Sisters k dostání speciální chlebíček – tatarský biftek na smažence. Propojování pražské gastronomické scény Po Nejsladší neděli a Tučném čtvrtku přichází … Řeznictví Naše maso a bistro Sisters spojily síly. Do konce října nabízejí v pasáži Dlouhá chlebíček s tatarákem
Nevím, zda jste to zaznamenali taky, ale poslední dva roky je mezi pražskými restauracemi určité pobláznění. Do nedávna jsme měli léta pouze jednu Michelinskou restauraci, teď tady ale máme, zdá se, Michelinskou horečku. Projevila se nejen u konceptů vyšší potravinářské ligy ale i u rychlo-konceptů. Chlebíčkové bistro „Sisters“ by mělo být radši přejmenované na „Nurses“. … …
Máme pro vás tři novinky, které rozhodně stojí za zmínku. Chilli akce v restauraci Sia, oběd nebo večeře nad krásnou Prahou nebo návštěva v nově zrekonstruovaném Vinohradském Parlamentu. Tak jdeme na to! Habanero, Jalapeňo nebo 7 Pot Brain Strain v restauraci Sia Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a … 3 tipy z gastra: dny plné chilli, večeře nad Prahou a Vinohradský Parlament v novém
Obložený chlebíček vznikl na začátku 20. století v pražském lahůdkářství Jana Paukerta na Národní třídě. Ten vymyslel studenou svačinu na popud malíře Jana Skramlíka, a tak vznikl jeden z fenoménů české kuchyně. Chlebíčky, stejně jako nabídky pražských lahůdkářství a bister, se v průběhu let měnily a dnes kromě tradičních variant se salámem nebo vajíčkem existují … Český chlebíček je fenomén, dávají si ho turisté i vegani. V Praze stojí i 74 korun
Značka Together je na českém trhu něco málo přes rok. O tom, co vše přinesla skupině již zavedených restaurací, hovoří jejich spolumajitel David Petřík. Budování značky restaurace se dá přirovnat k rychlé terénní práci, kde se chyba projeví takřka okamžitě. Když se daří, podnik je plný, když se něco nepovede, zákazníci to dají téměř vždy … Together: Kvalitu musíme zachovat za každou cenu
Chlebíček z veky, dvě kolečka salámu vystlaná bramborovým salátem a k tomu klínek vejce? Od šéfkuchaře Vladimíra Čecha (40) byste se takového nedočkali. „Netvrdím, že děláme nejlepší chlebíčky. Jen je děláme jinak, a snažíme se dále zlepšovat. K tomuto řemeslu je potřeba mít respekt,“ říká ke svým výtvorům, ve kterých hraje prim minimalismus, originalita, smysl … Květákový, s kaprem nebo kuřetem a broskví: Šéfkuchař z pražského bistra servíruje neotřelé chlebíčky
OPENING Manifesto na Smíchově Oblíbený pop-up market Manifesto dostane smíchovského bratříčka. Na nevyužívaném dvoře Národního domu se bude stejně jako v první lokaci na Florenci snoubit kvalitní gastronomie a kulturní zážitky. Zastoupený bude jak fine dining (Zátiší Group, Sasazu), streetfood (PokeHaus, The Craft, Faency Fries), světové kuchyně (Nebu) nebo piva od Pilsner Urquell, Vinohradského pivovaru … …
Aliance Together se rozrůstá o další koncepty. Hrát si chce nejen s chlebíčky, ale i s knedlíky nebo pivem. Gastronomická aliance Together Do níž patří například belgická restaurace Bruxx, Vinohradský Parlament, asijská Sia nebo Cukrář Skála, má v posledních měsících na pilno. V červnu otevřela po zevrubné rekonstrukci bistro Sisters, které na sklonku loňského roku převzala od jeho zakladatelky Hany Michopulu. Nyní projde významnou změnou Vinohradský Parlament. A příští rok … Together rozšiřuje své aktivity, chystá i vlastní pivovar