Bistro Sisters

Bistro Sisters je ikonické bistro v centru Prahy, známé svými moderními chlebíčky a inovativním přístupem k tradiční české gastronomii. Najdete zde recenze, tipy a inspiraci pro gurmány, food blogery i milovníky kvalitních restaurací. Objevte trendy v gastronomii a autentické zážitky v srdci Prahy.

Na síti

článek v časopisu Gurmet
ZDROJ: https://drive.google.com/file/d/1FjnuJPE9Ge9Di40HMWSsz9RkaorsJcee/view

Obsah

obsah v časopisu Gurmet
ZDROJ: https://drive.google.com/file/d/14ZXjEB261wLkPoznz14IbPLseX1ILrFY/view

Pad Kra Pao – thajské kuřecí stir-fry s bazalkou a smaženým vejcem

jídlo ze Sia

Základem tohoto jídla je mleté kuřecí maso, chuť mu dodá chuťově vyvážená omáčka a hlavně čerstvá bazalka. Můžete použít tu thajskou, která chutná trochu po lékořici, nebo klidně vsaďte na italskou bazalku, která je lehce nasládlá a voňavá. Suroviny avokádový olej cibule (nebo šalotka, nakrájená na kostičky) 1/2 šálku česnek 5 stroužků chilli paprička (středně velká, mírně pálivá) 1 Pad Kra Pao – thajské kuřecí stir-fry s bazalkou a smaženým vejcem

Venku chutná lépe

kuchyňská linka

V jarním vydání Quartieru jsme vás zavedli do světa gastrohrátek s New Visit. Nyní, když zima přináší klidnější atmosféru, chceme vás blíže seznámit s trendem venkovního vaření, zejména s konceptem venkovních kuchyní, kterým vás provede Miroslav Jiránek z New Visit, abyste byli naladěni a hlavně připraveni na nadcházející sezónu. Dodavatel venkovních kuchyní – společnost New Venku chutná lépe

Růže z pouti, sbírka parfémů, cestování, tenisky i nekonečné výhledy. To jsou (ne)zbytnosti šéfredaktorky PročNe

Gabriela Marešová

V životě stojí nohama na zemi a hlavou lítá v oblacích. Neustále o něčem přemýšlí, má nekonečno otázek, často se nechává vést intuicí a nevěří na náhody. Z pracovního kolotoče utíká do přírody, za sportem – víc než dvacet let nejčastěji na florbal, za volant a do muzeí, ale i ke stavění lega se svými Růže z pouti, sbírka parfémů, cestování, tenisky i nekonečné výhledy. To jsou (ne)zbytnosti šéfredaktorky PročNe

Indonéská kuchyně: Není to jen Nasi goreng! Zkuste Martabak telur a salát s kokosovým sambalem

asijské jídlo v Sia

Můžete mít o Indonésii mlhavou představu jako o zemi několika exotických ostrovů ztracených v kdesi v Indickém oceánu. A nebude to špatně. Ostrovů samotných je víc než sedmnáct a půl tisíce. To představuje ohromnou kulturní různorodost, a tudíž i pestrost etnických specialit. Kulinární záhada Už vás napadlo, jak je možné, že toho o indonéské kuchyni Indonéská kuchyně: Není to jen Nasi goreng! Zkuste Martabak telur a salát s kokosovým sambalem

TIPY NA VÍKEND 27. – 28. LEDNA

hrad

Praha Tuto sobotu se uskuteční unikátní pivní festival v Gabriel loci. Pivovarnictví a kláštery jsou propojeny od začátku vaření piva u nás, i proto se pivovar Zichovec rozhodl uspořádat unikátní mezinárodní degustační festival piva Winter Affair v bývalém klášteru sv. Gabriela. Festival proběhne 27. ledna v uměleckém a kulturním centru na pražském Smíchově a nabídne návštěvníkům ochutnávku nejrůznějších TIPY NA VÍKEND 27. – 28. LEDNA

V restauracích dávám dýška deset procent a výš, zažil jsem i zmatené pohledy. Teď bych doporučil hradeckou pekárnu, říká Lukáš Hejlík

Lukáš Hejlík

Na festivalu Souboj na talíři LIVE, který se odehrával v O2 Universu 20. a 21. 1. 2024, se ukázalo mnoho osobností ze světa gastronomie. Na pódiu VIP stage se objevil i Lukáš Hejlík a promluvil nejen o nejlepších restauracích, které navštívil za poslední dobu, ale i tom, jaké dává spropitné, nebo jak to má s V restauracích dávám dýška deset procent a výš, zažil jsem i zmatené pohledy. Teď bych doporučil hradeckou pekárnu, říká Lukáš Hejlík