Bistro Sisters je ikonické bistro v centru Prahy, známé svými moderními chlebíčky a inovativním přístupem k tradiční české gastronomii. Najdete zde recenze, tipy a inspiraci pro gurmány, food blogery i milovníky kvalitních restaurací. Objevte trendy v gastronomii a autentické zážitky v srdci Prahy.
V gastro pasáži v Dlouhé ulici v centru Prahy přibyl před pár týdny nový podnik. Zona Bistro se zaměřuje na mezinárodní street food, přičemž inspiraci pro své menu nachází v Itálii, Francii i Mexiku. Dát si tu tak lze třeba focacciu nebo bagetu, ale taky nachos. Gurmet Pasáž v Dlouhé ulici už nějaký ten pátek obývá například řeznictví Naše maso, bistro … Zona Bistro nabízí focacciu, bagetu i nachos
Sedmnáct osobností české gastronomie včetně Tomáše Karpíška z Ambiente nebo třeba šéfkuchařů Zdeňka Pohlreicha, Radka Kašpárka či Jana Punčocháře podepsalo Otevřený dopis provozovatelů restaurací a kaváren k dopadům nařízení proti koronaviru, v němž po vládě žádají záruky přímé finanční pomoci ze strany státu. Zároveň se všichni podepsaní stali zakládajícími členy Asociace restauratérů Apron, k níž se mohou přidat všichni majitelé restaurací, kaváren a barů z celé České republiky. „Upřímně věřím, … Za hospodské i zaměstnance se bude bít Apron
Lidé už začali šetřit, den ode dne je to slabší, říká manažer. Situace českých hospod začíná být kritická Koronavirus výrazně ovlivňuje životy Čechů a zcela převrací i trh práce. Opatření, která mají zabránit masivnímu šíření nákazy, se mnohých profesí dotýkají existenčně. Jako jedny z prvních přišly na řadu gastronomické služby. Restaurace se snaží zachovat chod … Lidé už začali šetřit, den ode dne je to slabší, říká manažer. Situace českých hospod začíná být kritická
Stát je povinen nahradit škodu způsobenou právnickým a fyzickým osobám v příčinné souvislosti s krizovými opatřeními, připomíná česká gastronomická špička premiéru Babišovi znění zákona č. 240/2000 Sb. v otevřeném dopise, pod který se podepsali například šéfkuchaři Radek Kašpárek, Jan Punčochář či Zdeněk Pohlreich a také provozovatelé úspěšných restaurací, jako jsou Tomáš Karpíšek nebo David Petřík. „Většina gastronomických podniků v České republice je … Pohlreich, Karpíšek, Punčochář a spol. píšou Babišovi: Jsme ve vážném ohrožení
Příští dny a týdny budou velkým testem pro gastronomická zařízení. Oslovené restaurace hovoří v posledních dnech o propadu tržeb od sedmdesáti až do sta procent u těch, které zavřely. „Během víkendu jsme zaznamenali mezitýdenní pokles tržeb až o 84 procent ve více než třech tisícovkách gastronomických podniků, kterým dodáváme pokladní systémy. Takové výpadky příjmů jsou pro gastroprovozovny likvidační, i kdyby … Restaurace hlásí milionové ztráty. Bojují o přežití
Vařil v první čínské restauraci, která byla v Praze otevřena v době tuhého socialismu v roce 1958. Vařili zde kuchaři, kteří přijeli z Pekingu a české kolegy učili pokrmy takzvané Palácové kuchyně. Na jídlo sem chodily takové celebrity jako Karel Gott, Helena Vondráčková či Jan Werich. Šéfkuchař Vladimír Suchý tu vařil i po revoluci, pak se slavná restaurace stěhovala na nejrůznější … V kuchyni jsme ukrývali veksláky, když je naháněli policajti, vzpomíná kuchař z první ‚číny‘ ve Vodičkově