Bistro Sisters

Bistro Sisters je ikonické bistro v centru Prahy, známé svými moderními chlebíčky a inovativním přístupem k tradiční české gastronomii. Najdete zde recenze, tipy a inspiraci pro gurmány, food blogery i milovníky kvalitních restaurací. Objevte trendy v gastronomii a autentické zážitky v srdci Prahy.

Poznejte 5 tradičních odrůd vína, kterým se v Čechách a na Moravě daří nejlépe. S čím je ideálně kombinovat?

hroznové víno v sadu

Odměňujete se víkendem na jižní Moravě nebo ve vinařských Čechách, kde si můžete dopřát svěží víno z místního vinařství? Případně máte svůj večerní rituál se sklenkou našeho vína? A pochutnáváte si spíše na módních výstřelcích, nebo sázíte na klasiku tradičních odrůd, z kterých však naši šikovní vinaři dokážou vytvořit trendy zázraky? Nejste si jisti, které Poznejte 5 tradičních odrůd vína, kterým se v Čechách a na Moravě daří nejlépe. S čím je ideálně kombinovat?

Tři mušketýři

tři mušketýři kuchaři ze známých restaurací

Tak dlouho je štvalo, že místo čerstvých japonských nudlí všude narážejí na polotovary, až si založili vlastní výrobnu. Parta přátel dovezla technologii z Japonska a zaplnila nejen díru na trhu, ale také dala práci lidem s handicapem. V malé výrobně nudlí, která sídlí v zázemí restaurace Jam&Co v pražských Vršovicích, je rušno. Dva pracovníci obsluhují velký stroj a Tři mušketýři

Krkonoše nejsou jen Sněžka. Ale také španělská paella, stařené steaky a čerstvé mořské ryby

Šéfkuchař Robert Loos ukáže v Peci své umění už zítra. Šéfkuchař Robert Loos ukáže v Peci své umění už zítra

Už jste viděli rybu přes celý stůl? A víte, jak chutná to nejčerstvější sashimi? Přijedete-li v létě do Pece pod Sněžkou, můžete to zažít. Od začátku roku zde totiž pracuje i uznávaný šéfkuchař Robert Loos, který nyní zakotvil v restauraci Aparthotelu Svatý Vavřinec. A připravil pro hosty originální gastrofestival. Do pražské restaurace La Rotonde nacházející Krkonoše nejsou jen Sněžka. Ale také španělská paella, stařené steaky a čerstvé mořské ryby

Nejprve krávy, teď kola. Český Pepper Field s restaurací Sia znovu podpoří pepřové farmáře

Jiří Štift a Klára Dostálová

Česká značka Pepper Field Česká značka Pepper Field se v průběhu šesti let od svého vzniku dostala nejen do kuchyní gastronomických nadšenců. Ale také do kulinářského zázemí mnoha restaurací. Dlouhodobě spolupracuje například s pražským podnikem Sia, ve kterém už před čtyřmi lety vybrali prostřednictvím speciálního menu peníze na nákup dvou krav pro pepřové farmáře v Nejprve krávy, teď kola. Český Pepper Field s restaurací Sia znovu podpoří pepřové farmáře

Chceme Michelin v Česku, žádá veřejnost a píše dopis vládě. „Patříme do západní Evropy,“ říká Knedla. „Je to bez diskuze“, souhlasí Pohlreich

kytka na červeném podkladě

Hlas veřejnosti v těchto dnech přerostl do otevřeného dopisu. Který směřují vládě nejenom špičkoví kuchaři, ale i veřejnost, které česká gastronomie není lhostejná. Celé znění dopisu najdete v článku. Nejistota by se dala krájet, dlouhá doba nerozhodnosti přestává být únosná a výsledek v nedohlednu. Asi tak by se dala popsat situace kolem možnosti mít vlastního Chceme Michelin v Česku, žádá veřejnost a píše dopis vládě. „Patříme do západní Evropy,“ říká Knedla. „Je to bez diskuze“, souhlasí Pohlreich

Dolomity jsou srdcovka. Teď se těším na Patagonii, říká zakladatel aplikace Placehunter

aroslav Janouš s Eliškou Hudcovou a oceněním Startup Awards

Do čeho investují, jaká byla jejich první práce, kam si rádi zajdou na dobré jídlo či jaký největší fuckup ve své kariéře zažili? Na toto a mnohem více se v rámci formátu Karlínských 20 ptáme zajímavých osobností nejen českého byznysu. Sled otázek a odpovědí přibližuje ty, o kterých se u nás můžete běžně dočíst, v Dolomity jsou srdcovka. Teď se těším na Patagonii, říká zakladatel aplikace Placehunter