Brambory

V archivu Brambory najdete inspirativní články o bramborách v moderní gastronomii, recenze restaurací, trendy v přípravě pokrmů a tipy na využití lokálních surovin. Prozkoumejte, jak brambory ovlivňují českou i světovou kuchyni a objevte nové kulinářské zážitky v síti Together restaurants.

TUTO POTRAVINU MÁTE NEUSTÁLE DOMA. SKVĚLE SE S NÍ HUBNE A JE PLNÁ VITAMINŮ

Bramborové menu na servírovacím podnose

Brambory jsou malý zázrak běžně dostupný v každé domácnosti. Víme o bramborách opravdu všechno, abychom je dokázali ocenit? BRAMBORY JAKO EXOTICKÁ ROSTLINA Brambory pocházejí z horských oblastí jihoamerických And, kde je už více než před 2000 lety pěstovali Inkové. Do Evropy je dovezli kolonizátoři nejdříve ovšem jako exotickou kvetoucí rostlinu. K nám se brambory dostaly asi v polovině 18. TUTO POTRAVINU MÁTE NEUSTÁLE DOMA. SKVĚLE SE S NÍ HUBNE A JE PLNÁ VITAMINŮ

ANKETA: Je bramborák český, nebo slovenský? Hodnocení rozpoutalo vášnivou debatu

Lukáš Soukup v tv nova

Kontroverze vzbudilo hodnocení evropských svačinových jídel. Vyhrály totiž slovenské bramborové placky, kterým se u nás říká bramborák, cmunda nebo také vošouch. Pořadatelé z webu Taste Atlas se nás pak možná snažili ukonejšit tím, že do první stovky zařadili smažený sýr a ovocné knedlíky. Španělské krokety, řecké pirohy, italské plněné taštičky nebo gruzínské chačapuri. Právě tato ANKETA: Je bramborák český, nebo slovenský? Hodnocení rozpoutalo vášnivou debatu

Brambory z Pankráce

klece s bramborami v restauraci

Pokud jdete kolem oběda na pražském Pankráci, může vás překvapit fronta před poměrně nenápadnou restaurací. V místě, kde je bezpočet jiných restauračních zařízení, a to včetně foodcourtu v blízkém nákupním centru, je to poměrně překvapivé, ale to pouze do okamžiku, kdy poprvé ochutnáte a poznáte koncept restaurace Brambory. Brambory jsou základ „U nás nejsou brambory pouhou přílohou. Brambory z Pankráce

Dodali jsme si odvahu a redakci vyměnili za kuchyni. Co jsme se naučili z brambor?

redaktor v Bramborách

Zauzený losos, šumavský pstruh, domácí těstoviny s liškami, jahodový sorbet z ovoce ze samosběru, bezový ocet z květů nasbíraných na procházce… Přestože právě takové lahůdky nabízí vršovické bistro Ansámbl v Praze, lidé se k nim nejraději vrací na speciální hranolky. Aby také ne, jsou křupavé, uvnitř měkké a podle slov šéfkuchaře Martina Charváta „extrémně žravé“. Dodali jsme si odvahu a redakci vyměnili za kuchyni. Co jsme se naučili z brambor?

Velikonoční tipy – kam vyrazit a co si dopřát

Vyhlídkový lesopark Hlídka na Stráži

Velký pátek, ale i Velikonoční pondělí jsou státní svátky, a to znamená i prodloužený víkend. Přinášíme několik tipů, kam vyrazit na výlet, kde si pochutnat na velikonočním menu a čím si udělat na svátky radost.    Pochutejte si na velikonočních specialitách Pojďte oslavit jaro a vychutnat si zámecké velikonoční speciality v restauraci Pytloun Hotelu Chateau Ctěnice, Velikonoční tipy – kam vyrazit a co si dopřát

Velikonoční tipy – kam vyrazit a co si dopřát

Vyhlídkový lesopark Hlídka na Stráži

Velký pátek, ale i Velikonoční pondělí jsou státní svátky, a to znamená i prodloužený víkend. Přinášíme několik tipů, kam vyrazit na výlet, kde si pochutnat na velikonočním menu a čím si udělat na svátky radost.    Pochutejte si na velikonočních specialitách Pojďte oslavit jaro a vychutnat si zámecké velikonoční speciality v restauraci Pytloun Hotelu Chateau Ctěnice, která pod taktovkou šéfkuchaře Velikonoční tipy – kam vyrazit a co si dopřát

Zpříjemněte si jaro velikonočním menu gastroaliance Together

mazanec,, vaječnák, beránek od Skály

Přestože to zatím venku moc na jarní počasí nevypadá, jaro si můžete užít alespoň na talíři. Podniky gastronomické skupiny Together připravily opět nápaditá speciální velikonoční menu, která navodí dokonalou jarní atmosféru. Ať už si zvolíte sladká mámení v podobě beránků, mazanců, velikonočních kraslic, nebo se necháte polapit bramborovými delikatesami, knedlíky přes celý talíř nebo svěžím chlebíčkem Zpříjemněte si jaro velikonočním menu gastroaliance Together

S Qerkem platí půl milionu lidí. V loňském roce firma zprostředkovala čtyřikrát vyšší hodnotu plateb, expandovala a prorazila za hranice gastronomie

graf

Praha 23. února 2023 – Qerku, které restauracím, kavárnám a dalším podnikům nabízí jednoduchou platbu skrze QR kód, se v loňském roce dařilo. Zaznamenalo čtyřikrát vyšší hodnotu plateb, expandovalo za hranice republiky, rozšířilo svou uživatelskou základnu na půl milionu uživatelů a integrovalo nové platební metody. V současné době tak pomocí Qerka platí alespoň jednou měsíčně S Qerkem platí půl milionu lidí. V loňském roce firma zprostředkovala čtyřikrát vyšší hodnotu plateb, expandovala a prorazila za hranice gastronomie

...

valentýnské menu s mořskými plody

Bez ohledu na to, jestli jste single nebo zadaní, červená barva je nejen intenzivní, ale je barvou vášně, lásky i bohatství. V mnoha kulturách je tato barva považována za šťastnou. Ovšem nejvíce ji zaznamenáme na den svatého Valentýna, který se každoročně celosvětově slaví 14. února. Čím je tato barva tak výjimečná a proč se pojí