Bruxx

Bruxx je ikonická belgická restaurace v Praze, která nabízí autentické speciality jako moules frites, belgické pivo a moderní gastronomické zážitky. Přečtěte si recenze, hodnocení a zkušenosti hostů, kteří oceňují kvalitu, atmosféru i inovativní přístup kuchyně. Bruxx je ideální volbou pro gurmány, food blogery i milovníky belgické kuchyně.

Mušle: Češi jim přišli na chuť! Šéfkuchař ale prozradil jednu věc, která je pohoršuje

Slávky s citrónem

Belgie je země, se kterou sdílíme lásku k pivu a nevelký počet obyvatel. V čem se ovšem zásadně lišíme, je kulinární tradice a úroveň gastronomie. Množství unikátních specialit, které přinesla světu, je vcelku překvapující. Zkuste třeba mušle. Když se řekne belgická kuchyně, každý aspoň trochu obeznámený gurmet dokáže jmenovat minimálně některé z jejích stěžejních pilířů Mušle: Češi jim přišli na chuť! Šéfkuchař ale prozradil jednu věc, která je pohoršuje

Forbes Coctail

forbes coctail

Jak slaví Velikonoce jedna z nejateističtějších zemí světa? Kromě malování vajíček, pomlázky nebo útěků z města, si k tradici můžete najít cestu skrz skvělé jídlo. Ve Vinohradském parlamentu na vás čeká pražský kynutý knedlík plněný pečeným telecím žebrem a medvědím česnekem, v Bruxxu zase zelený nepasterizovaný ležák, v Kuchyni na Hradě mají celé zeleno-vaječné menu, Forbes Coctail

TIPY NA VÍKEND 30. – 31. BŘEZNA

vajíčko od Lukáše Skály

Praha Užijte si veselé Velikonoce s kraslicemi od cukráře Skály. První jarní den máme za sebou a za dveřmi už netrpělivě čekají Velikonoce. K těm neodmyslitelně patří malovaná i čokoládová vajíčka, voňavé mazance, beránek, ale i jehněčí maso a zelené pivo. A přesně v tomhle duchu si velikonoční nadílku připravily dva podniky gastroaliance Together – Cukrář Skála a TIPY NA VÍKEND 30. – 31. BŘEZNA

TIPY NA VÍKEND 23. – 24. BŘEZNA

vajíčko od Lukáše Skály

První jarní den máme za sebou a za dveřmi už netrpělivě čekají Velikonoce. K těm neodmyslitelně patří malovaná i čokoládová vajíčka, voňavé mazance, beránek, ale i jehněčí maso a zelené pivo. A přesně v tomhle duchu si velikonoční nadílku připravily dva podniky gastroaliance Together – Cukrář Skála a belgická brasserie Bruxx. Sladké Velikonoce u Cukráře Skály Co TIPY NA VÍKEND 23. – 24. BŘEZNA

Ochutnejte rösti – bramborovou pochoutku vonící po slanině i sýru

rösti na pánvi

S těstovinami, sýrem a slaninou, cibulovými kroužky, se šunkou a rajskými jablíčky nebo se slaninou, mlékem a kmínem – takové je rösti, švýcarská bramborová pochoutka. Vzdáleně připomíná náš bramborák, ale přípravou se od sebe dost liší. Poznejte, v čem tkví jeho tajemství, a zjistěte, kam si na něj v Praze zajít. Švýcarská gastronomie je neskutečně bohatá. Co údolí, to Ochutnejte rösti – bramborovou pochoutku vonící po slanině i sýru

Mixér: telecí brzlík a medvědí česnek na menu nebo jarní specialitky

jídlo naservírované na stole

Rádi byste si dopřáli první jarní, nevšední nebo rovnou velikonoční speciality ve vyhlášené restauraci? Máme pro vás hned tři tipy! Pochutnáte si na mladém mase, jarních bylinkách i rostlinkách, ale také na nevšedních surovinách. Čtěte dál! Telecí brzlík v Bruxxu Za první republiky to bývala oblíbená delikatesa. Dnes ho v Čechách servírují převážně luxusní restaurace. Telecí Mixér: telecí brzlík a medvědí česnek na menu nebo jarní specialitky

Telecí brzlík znovu dobývá kulinářský svět. Ochutnat ho můžete v Bruxxu

krevety s telecím masem

Za první republiky to bývala oblíbená delikatesa. Dnes jej v Čechách servírují převážně luxusní restaurace. Telecí brzlík zažívá gastronomickou renesanci a rozhodně stojí za to ho ochutnat. V Bruxxu ho sous chef Oldřich Matoušek zkombinoval s mořskými plody, hovězím na víně i francouzským černým jelítkem.

Když má radost podobu slávek a hranolek. Bruxxu bude deset let

Kluci z Together

Pořád stejní šéfové, stále stejné recepty na nejprodávanější položky – a čím dál plnější stoly. Vinohradský podnik Bruxx vyrostl do gastronomické instituce a jeho dva klíčoví muži se ohlížejí za první desetiletkou, v níž se dostali až na čtyři tuny uvařených slávek za měsíc. Vánoce jako svátky klidu a míru? Ne tady. Tady jsou zasvěceny ruchu Když má radost podobu slávek a hranolek. Bruxxu bude deset let