Bruxx

Podzimní pivní speciál v pražské brasserii Bruxx

sládci připravující pivo

V těchto dnech se v úvalském pivovaru Libertas připravuje nový pivní speciál, který bude k ochutnání pouze na dvou místech v Praze, a to brasserii Bruxx a také v restaurantu Sia, a to navíc pouze po dobu jednoho měsíce. Bruxx je vyhlášený velkým výběrem belgických piv, ale také tím, že od svého otevření spolupracuje s tuzemskými minipivovary. „Naši hosté si speciál budou moci objednat již od Podzimní pivní speciál v pražské brasserii Bruxx

Srpen v obrázcích

Srpen byl u mě ve znamení většího klidu než obvykle. Spousta práce vyvrcholila Social Datem, odjela jsem si odpočinout na wellness víkend a rozhoupala se k vyřešení věcí, který jsem měla v hlavě už dlouho. Díky tomu jsem se pak držela víc doma, soustředila se na svoje věci a i proto se k tomuhle shrnutí dostávám až teď. Nakonec to byl Srpen v obrázcích

Sousedské vztahy se utužují ve vnitrobloku aneb Stěhuji se na Jiřák!

dvě mladé ženy

Velkým fenoménem bydlení se v posledních letech staly vnitrobloky! Lákavé prostory, ze stran města ovšem dost opomíjená záležitost. Protože uvnitř města stále roste tlak na využití prostoru, není divu, že takových míst najdeme jako šafránu. Když už ale jsou, stojí rozhodně za to! Lidé prostě milují místa, kde mohou být sami sebou i uprostřed rušného města. Vnitrobloky Sousedské vztahy se utužují ve vnitrobloku aneb Stěhuji se na Jiřák!

Týden mušlí v Bruxxu nabídne slávky napříč Evropou

pytel s mušlemi

Týden mušlí v Bruxxu nabídne slávky napříč Evropou (15.-21. 9.) Belgická restaurace Bruxx zve na svůj jedinečný festival mušlí, na němž bude možnost ochutnat mušle z šesti evropských zemí. „V Bruxxu standardně používáme dánské slávky, a to jak divoké, tak farmované. Speciálně tento týden však představíme slávky z různých zemí, kromě již zmiňovaných dánských to budou slávky ze Týden mušlí v Bruxxu nabídne slávky napříč Evropou

Design Deli

stránka z časopisu
ZDROJ: https://drive.google.com/file/d/1T4Ed8b5ag8tlYQkwvx5kgEz_B94gcNO7/view

„Když je fofr, emoce stříkají proudem,“ říká mistr grilu Tomáš Karásek

K vaření ho přivedla administrativní chyba. A přestože kuchařina byla jedno ze tří povolání, které nikdy nechtěl dělat, má za sebou už bohaté zkušenosti z Anglie, Kanady a Francie. Kuchařina má totiž podle něj obrovskou výhodu – práci najdete snadno a rychle kdekoli na světě. Seznamte se s Tomášem Karáskem a jeho cestou, jak se „Když je fofr, emoce stříkají proudem,“ říká mistr grilu Tomáš Karásek

Kančí, segedýn, mango či arašídy. I plněné knedlíky umíme dělat sexy, říká šéfkuchař

Kančí, segedýn, mango či arašídy. I plněné knedlíky umíme dělat sexy, říká šéfkuchař

V tuzemsku je možná největší expert na knedlíky. Kuchař Jan Pípal je v pražské restauraci Vinohradský parlament vaří skoro denně. Jeho specialitou jsou knedlíky plněné. Nejen ovocem, nýbrž i masem. Teď má na menu třeba knedlík plněný uzeným jazykem přelitý křenovou omáčkou. Do knedlíku se dá vlastně schovat skoro jakákoli „česká klasika“. Třeba koprovka nebo segedín. Kančí, segedýn, mango či arašídy. I plněné knedlíky umíme dělat sexy, říká šéfkuchař

Restaurace zdražují, a hned tak s tím nepřestanou

kuchař nandavá guláš

Na růst cen surovin a dalších provozních nákladů musejí čeští restauratéři reagovat zvýšením cen, a to v průměru od tří až do 15 procent. Provozům chybí turisté i pracovní síly, se zdražování tak zřejmě zdaleka nejsou u konce. Vlivem pandemických uzavírek muselo definitivně skončit asi 15 až 20 procent provozů. A vzhledem k tomu, že náklady jako Restaurace zdražují, a hned tak s tím nepřestanou