Bruxx

Kapr? Zapomeňte. Dejte si šneky a ústřice!

Nechce se vám na Štědrý den sedět doma a sledovat pohádky nebo se vám při představě vyvařování a celodenních stresů s přípravami rosí čelo hrůzou? Tak přesně pro vás některé restaurace servírují speciální sváteční menu. Výjimečné menu chystá restaurace Ginger & Fred, sídlící v sedmém patře ikonického Tančícího domu, s jedinečným výhledem na Hradčany. „Namísto Kapr? Zapomeňte. Dejte si šneky a ústřice!

Snails for Christmas? Unusual Czech Tradition at Vinohradský Parlament

šneci v míse

Maybe you’ve heard of Czech families eating Carp on Christmas Eve, but how about snails? Eating snails on the 24th of December was once a popular Czech Christmas tradition; one that restaurant Vinohradský Parlament is bringing back. The perfect dish for tourists who want to experience something truly Czech this Christmas season! Vinohradský Parlament is a traditional Czech restaurant Snails for Christmas? Unusual Czech Tradition at Vinohradský Parlament

Půl tuctu zapečených vánočních šneků. Jak je připravit doma?

Jak si připravit šneky v pohodlí domova? Původem francouzskou pochoutku připravuje šéfkuchař belgické restaurace Bruxx Jan Pípal zapečenou s bylinkami a česnekem. V České republice se šneci připravovali už za dob první republiky, kdy především vyšší vrstva chodila na šneky při sváteční procházce městem, jednalo se především o vývar z uzeného kolene. Půl tuctu zapečených Půl tuctu zapečených vánočních šneků. Jak je připravit doma?

Češi chodí stále častěji na štědrovečerní večeři do restaurací

lidé na štědrovečerní večeři

Ještě před nedávnem by si štědrovečerní večeři dal v restauraci málokdo. Dnes se tento trend mění. Kromě single jedinců si je stále častěji začínají dopřávat celé rodiny. Jak ukázal průzkum gastronomického průvodce Restu, restaurace na tento čas oproti loňsku zaznamenaly 50% nárůst rezervací. V nabídce restaurací je česká rybí klasika, kterou stále častěji doplňuje i prvorepublikové Češi chodí stále častěji na štědrovečerní večeři do restaurací

Češi tráví štědrovečerní večeři v restauracích stále raději, počet rezervací vzrostl meziročně o 50 %

šneci na talíři a pivo

Průvodce RESTU, který usadil ke stolu v restauracích už více než 10 milionů hostů,  přináší společně s gastronomickou skupinou TOGETHER tipy, na co a kam zavítat během vánočních svátků. V nabídce je česká rybí klasika, stále oblíbenější prvorepublikové šnečí menu nebo naopak zcela netradiční asijské pokrmy.  Na Štědrý den eviduje Restu.cz  nárůst rezervací o 50 % v porovnání Češi tráví štědrovečerní večeři v restauracích stále raději, počet rezervací vzrostl meziročně o 50 %

Tohle je kniha, díky které milujete Cukráře Skálu, Bruxx nebo Siu

David Petřík

David Petřík vlastní společně s Viktorem Kaplanem gastronomickou alianci Together, která sdružuje podniky jako Cukrář Skála, Bruxx, Sia, Vinohradský Parlament nebo Potrefená husa v Hybernské. V gastronomii se pohybuje už 20 let a říká, že na to, jak jeho podniky vypadají a jak se v nich cítíte, měl vliv kultovní americký kuchař Anthony Bourdain. Co?  Tohle je kniha, díky které milujete Cukráře Skálu, Bruxx nebo Siu

Pivo z Mikulova boduje v USA. Chutná po meruňkách, hroznech a višních

New York, Washington nebo New Jersey, tam všude potkáte ve výběrových obchodech s pivem lahve s jihomoravskými žudry na etiketách. Tato piva se jmenují Wild Creatures, zajímavá jsou tím, že jsou spontánně kvašená a veřejně se poprvé představila teprve před dvěma lety na prestižním kulinářském festivalu v Itálii. A odtud zamířila rovnou na americký trh. Folklorem Pivo z Mikulova boduje v USA. Chutná po meruňkách, hroznech a višních

Ústřice, slávky i vafle. Belgická kuchyně je skvělá a hosty baví, říká šéfkuchař Zdroj: https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/ustrice-slavky-i-vafle-belgicka-kuchyne-je-skvela-a-hosty-bavi-rika-sefkuchar.A181008_110518_dobra-chut_ape

mušle naservírované s dipem na talíři

Češi přicházejí ústřicím, mušlím, šnekům a čerstvým rybám stále více na chuť. Do pražské belgické restaurace Bruxx se doveze každý měsíc tři tuny čerstvých slávek, což znamená, že se prodá 100 až 150 porcí slávek denně. „Ještě překvapivější je fakt, že na Štědrý den, kdy podáváme vánoční šneky, je celá restaurace rezervována několik týdnů dopředu,“ Ústřice, slávky i vafle. Belgická kuchyně je skvělá a hosty baví, říká šéfkuchař Zdroj: https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/ustrice-slavky-i-vafle-belgicka-kuchyne-je-skvela-a-hosty-bavi-rika-sefkuchar.A181008_110518_dobra-chut_ape

Vánoce v restauracích skupiny Together. Co nabídnou Bruxx, Sia a další fajn podniky?

prostřený vánoční stůl

Pro ty z Vás, kdo rádi zkoušejí něco netradičního i během Vánoc a štědrovečerní večeře, máme pár tipů, do jakých restaurací sítě Together o svátcích zavítat a co si  objednat dobrého.   Belgická restaurace Bruxx Přímo na Štědrý den a na první svátek vánoční bude šéfkuchař Jan Pípal servírovat hostům vánoční šneky v kombinaci s belgickými pivy. Původem francouzskou pochoutku připravuje zapečenou Vánoce v restauracích skupiny Together. Co nabídnou Bruxx, Sia a další fajn podniky?

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.