Cukrář Skála

Cukrář Skála je synonymem pro moderní cukrářství v Praze. Najdete zde recenze, články a novinky z oblasti gastronomie, které osloví gurmány, food blogery i milovníky sladkých specialit. Objevte autentické dezerty, inovativní cukrářské techniky a exkluzivní zážitky v srdci Prahy. Sledujte aktuální trendy a inspirujte se pro svou další návštěvu Cukráře Skála.

Lidé si dávají sladkosti, které jim chutnaly v mládí, říká cukrář

cukrář Lukáš Skála

Větrník, laskonka, kremrole nebo třeba zmrzlina se solí či eklér s kořeněným krémem. Lukáš Skála ve své cukrárně střeží tradiční recepty a zároveň experimentuje s chutěmi, které objevil napříč světadíly. Základem ale podle něj zůstává poctivé řemeslo. „Lidé rádi chodí na to, co jim chutnalo v mládí,“ říká. S Lukášem Skálou se potkávám v podniku Lidé si dávají sladkosti, které jim chutnaly v mládí, říká cukrář

Šéfcukrář Skála: Denně sním pět zákusků. Raw revoluce se nebojím

Lukáš Skála

Cukrařinu dělám po svém. Nechci tady mít nikdy makronky nebo raw zákusky. Nejsem o tom přesvědčený. K cukráři Skála asi nikdo pro makronky nepůjde, když je jich celá Praha, říká ve video rozhovoru pro Roklen24 šéf cukrář Lukáš Skála, spolumajitel cukrárny Cukrář Skála, která patřící do sítě restaurací Together. O sociální sítě Cukráře Skály se stará agentura Yezede, konkrétně Šéfcukrář Skála: Denně sním pět zákusků. Raw revoluce se nebojím

Sladká fabrika Sladká fabrika

zákusky ve vitríně

Nádherná vůně. Lákavé zákusky, kam se člověk podívá. A velký industriální prostor, po kterém místo Umpa-lumpů kmitají cukráři. Člověk je nadšený už ve chvíli, kdy vstoupí. A to ještě neochutnal! Vítejte v cukrářské továrně Lukáš Skály.   Neobvyklý podnik s názvem Cukrář otevřel jeden z nejlepších českých cukrářů spolu se společníky z gastronomické skupiny Together loni před Vánocemi. Sladká fabrika Sladká fabrika

V Česku je mnoho šéfcukrářů, kteří přeceňují své zkušenosti. Důležité je sbírat znalosti z jiných zemí a kultur, říká Lukáš Skála

Lukáš Skála tvrdí, že cukráři jsou trochu ušláplí svými kuchařskými kolegy a nikdo se na ně neptá. „Dezert je ovšem tečkou každého menu,“ říká rázně. Krátce po půl desáté dopoledne to ve slepé uličce svatého Huberta v Praze žije. Zdejší původní Sweerts-Sporckův palác, dnes Palác Špork, prošel před časem rozsáhlou rekonstrukcí a v jeho horních patrech vyrostly V Česku je mnoho šéfcukrářů, kteří přeceňují své zkušenosti. Důležité je sbírat znalosti z jiných zemí a kultur, říká Lukáš Skála

Víme, kam na nejlepší zmrzlinu v Praze!

malovaná zmrzlina s deštníčky

Syté smetanové, nadýchané sorbety, lehké veganské nebo dokonce úplně bez cukru. Vždy ale takové, že se vám z jejich chuti zamotá hlava… Crème de la Crème Lahodná veganská pistáciová nebo čokoládová? Zmrzlinář Honza Hochsteiger dokáže vytvořit nejen je. Ochutnejte i jeho zmrzliny bez cukru. Crème de la Crème, Husova 12 a Národní 23, Praha 1, www.cremecreme.cz Puro Gelato Víme, kam na nejlepší zmrzlinu v Praze!

#FoodLover: 3 místa v Praze, kde nasytíte sebe i svůj Instagram

naaranžované talíře na stole

Restaurace Sia Je jen jediné místo v Praze, kde si můžete dát pravou Pekingskou kachnu – složitá příprava jednoho z nejslavnějších čínských receptů, pekingské kachny, trvá dva dny. Kachna se nejprve ochutí marinádou z hoisin omáčky a kořením, poté se její kůže polévá horkou vodou a potírá směsí sirupu, medu a octa. Druhý den se pak dokonale ochucená kachna #FoodLover: 3 místa v Praze, kde nasytíte sebe i svůj Instagram

Vybrali jsme 5 vyhlášených pražských cukráren. Kde mají nejlepší zákusky?

laskonka tak trochu jinak

Máme pro vás výběr těch nejlepších vyhlášených cukráren, které můžete v Praze navštívit. Ať už zajdete jen tak na zmrzlinu, zákusek, nebo kávu. Tyto cukrárny vás rozhodně nezklamou. Cukrárna Myšák Kdo by neznal tuhle cukrárnu kousíček od Václaváku. Má již dlouholetou tradici, která se váže až k roku 1910. Za první republiky šlo o jednu Vybrali jsme 5 vyhlášených pražských cukráren. Kde mají nejlepší zákusky?

Zmrzlinám se daří, prostor je i pro nové značky

různé nanuky na dřevěným táce

Češi přicházejí na chuť řemeslně vyráběné zmrzlině. Po kopečkovém boomu nastupují nanuky. Zmrzlina a léto patří dohromady. Jen v maloobchodě se podle agentury Nielsen prodá každý letní měsíc více než pět milionů litrů zmrzliny. Své žně ale mají i butiková zmrzlinářství a výrobci domácích nanuků, kterých po Česku vzniká čím dál víc.  S nástupem butikových zmrzlinářství, který začal před několika Zmrzlinám se daří, prostor je i pro nové značky

V rámci vaflového týdne se v belgické brasserii Bruxx představí nová šéfcukrářka Barbora Kulíková

dortík s ovocem

V rámci vaflového týdne se v belgické brasserii Bruxx představí nová šéfcukrářka Barbora Kulíková Belgická brasserie Bruxx, která se nachází na náměstí Míru na pražských Vinohradech, patří společně s Vinohradským Parlamentem, Potrefenou Husou v Hybernské, asijskou restaurací Sia a dvěma továrnami na zákusky Cukrář Skála do gastronomické skupiny Together majitelů Viktora Kaplana a Davida Petříka. V rámci vaflového týdne se v belgické brasserii Bruxx představí nová šéfcukrářka Barbora Kulíková

Cukrářský butik Skála prodává kremrole

interiér restaurace

Nová místa k návštěvě: pivotéka, bagely nebo české speciality I dnes pro vás máme výběr hned několika nových podniků, které rozhodně stojí za návštěvu. Zajímavé budou pro milovníky piva, bagelů nebo street food. Nová restaurace v Kaprovce nabízí české speciality i snídaně na vidličku V březnu byla na adrese Kaprova 8 v domě „U Tří Cukrářský butik Skála prodává kremrole

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.