Sia restaurant

Založili farmu na houby. Měli je za blázny, ale teď prodávají po tunách

houby v kládách

Pěstovat houby na stromech? Asijské? V Česku? A ještě si tím vydělávat? Rodinné farmě Sýkorovských se to po letech rozjezdu začalo dařit. „Když jsem začínal, všichni mi říkali, že jsem se zbláznil,“ vzpomíná Dalibor Sýkorovský na své začátky v roce 2015. Nápad si přivezl z Ameriky od kamaráda, který na Harvardu studoval mykologii. „Dodnes nám hodně pomáhá,“ říká farmář, Založili farmu na houby. Měli je za blázny, ale teď prodávají po tunách

Restaurace zdražují, a hned tak s tím nepřestanou

kuchař nandavá guláš

Na růst cen surovin a dalších provozních nákladů musejí čeští restauratéři reagovat zvýšením cen, a to v průměru od tří až do 15 procent. Provozům chybí turisté i pracovní síly, se zdražování tak zřejmě zdaleka nejsou u konce. Vlivem pandemických uzavírek muselo definitivně skončit asi 15 až 20 procent provozů. A vzhledem k tomu, že náklady jako Restaurace zdražují, a hned tak s tím nepřestanou

Vyzkoušeno: V pražské restauraci Sia ochutnejte do 22. srpna asijské BBQ, užijete si koncert chutí

hovězí maso naservírované na stole

Měli jsme možnost testovat BBQ v asijské restauraci Sia. Šéfkuchař Jiří Štift se svými asijskými kolegy připravili BBQ v jiném stylu, než jste zvyklí. Nečekají na vás totiž žádné klasické steaky s marinádou a pečeným bramborem, ale dva nekompromisní, chuťově i vizuálně dokonale sladěné sety pro dva a více hostů. Tyto dva sety jsme se Vyzkoušeno: V pražské restauraci Sia ochutnejte do 22. srpna asijské BBQ, užijete si koncert chutí

RESTAURACE SIA SERVÍRUJE BBQ PO ASIJSKU – PRAHA

Jiří Štift se svými pokrmy

Hovězí karb steak s kostí, korejská vepřová žebra, vepřová pluma v citrónové šťávě, grilované ústřice, kalamáry nebo mečoun. To je jen krátký výčet z toho, co můžete ochutnat na akci Sia taste: BBQ v asijské restauraci Sia. Známé i neznámé poklady asijského grilování doplní originální chuťový koncert omáček s kampotským pepřem i ryze neevropské marinády. RESTAURACE SIA SERVÍRUJE BBQ PO ASIJSKU – PRAHA

Zahrádka je pro bary přidanou hodnotou

Jirka Vošáhlík

Pandemie koronaviru proměnila gastronomii v mnoha ohledech. Majitele podniků kupříkladu přiměla hledat nové možnosti, jak se k hostům dostat. Zejména v období postupného rozvolňování byly velkým plus zahrádky a výhodou zůstávají i nadále. Není proto divu, že se do jejich zřizování pustili i majitelé koktejlových barů, které jimi dříve nedisponovaly. A ty, které je měly, se snaží zatraktivnit jejich nabídku. Anketa mezi Zahrádka je pro bary přidanou hodnotou

RUMOVÍ NADŠENCI POZOR! DVEŘE CASA EMINENTE SE ZNOVU OTEVŘOU VE ČTVRTEK 5. SRPNA!

Eminente Social Club

První ze série eventů Eminente Social Club proběhla 1. července na doposud utajeném místě Casa Eminente, prostoru spojující potěšení pro chuťové buňky rumových znalců s atmosférou autentické Kuby. Návštěvníci si užili večer, kde kromě degustace kubánského rumu Eminente nechyběly ani koktejly od známého baru AnonymouS, jídlo od Ideas are bulletproof nebo víno a bublinky od vinárny RUMOVÍ NADŠENCI POZOR! DVEŘE CASA EMINENTE SE ZNOVU OTEVŘOU VE ČTVRTEK 5. SRPNA!

EMINENTE SOCIAL CLUB PŘIVÍTALA NEJEN MILOVNÍKY KUBÁNSKÉHO RUMU EMINENTE

Kapela v Eminente Social Club

Konání akce 05. 08. 2021 09:00 – 05. 08. 2021 23:59 Místo konání Dlouhá 37, Praha (Vnitroblok u Bokovky) Cena vstupenek Vstup zdarma Dress Code Není Prémiový kubánský rum Eminente, patřící do portfolia Moët Hennessy, uspořádal nejen pro rumové nadšence večer v kubánském stylu v centru Prahy. Dveře Casa Eminente se znovu otevřou ve čtvrtek 5. srpna. EMINENTE SOCIAL CLUB PŘIVÍTALA NEJEN MILOVNÍKY KUBÁNSKÉHO RUMU EMINENTE

Kranas, krevety, mušle, ale i ovocné knedlíky – zahajte léto ve velkém stylu

mořské plody v zelenině

Těšíte se, že si konečně zajdete do restaurace na oběd nebo příjemnou letní večeři? Co takhle z nich udělat gurmánský zážitek? Tři podniky spojené pod gastronomickou skupinu Together připravily na týden od 23. do 29. června speciální menu. Nalaďte se na léto chobotnicemi, kalamáry, kranasem, ale i meruňkovými či třešňovými knedlíky. Na duo kalamár a krevet Kranas, krevety, mušle, ale i ovocné knedlíky – zahajte léto ve velkém stylu

Potěšit všechny smysly. Restaurace plné přírody od Pavla Kříže poznáte na první pohled

Restaurace navržené Pavlem Křížem poznáte na první pohled. Přírodní motivy, výrazné prvky a útulné prostředí, třeba jako v jeho nejznámější olomoucké Entrée. Olomouc se pomalu probouzí do líného sobotního dopoledne. Má za sebou rušný páteční večer, který patřil festivalu Olomouc (o)žije! Na každém rohu vyhrávali zpěváci a kapely a ulice města zaplnili nadšení místní i přespolní. Teploty mezitím šplhají k letním hodnotám, a tak se zahrádky kaváren rychle Potěšit všechny smysly. Restaurace plné přírody od Pavla Kříže poznáte na první pohled