Vinohradský Parlament

Kančí, segedýn, mango či arašídy. I plněné knedlíky umíme dělat sexy, říká šéfkuchař

Kančí, segedýn, mango či arašídy. I plněné knedlíky umíme dělat sexy, říká šéfkuchař

V tuzemsku je možná největší expert na knedlíky. Kuchař Jan Pípal je v pražské restauraci Vinohradský parlament vaří skoro denně. Jeho specialitou jsou knedlíky plněné. Nejen ovocem, nýbrž i masem. Teď má na menu třeba knedlík plněný uzeným jazykem přelitý křenovou omáčkou. Do knedlíku se dá vlastně schovat skoro jakákoli „česká klasika“. Třeba koprovka nebo segedín. Kančí, segedýn, mango či arašídy. I plněné knedlíky umíme dělat sexy, říká šéfkuchař

Restaurace zdražují, a hned tak s tím nepřestanou

kuchař nandavá guláš

Na růst cen surovin a dalších provozních nákladů musejí čeští restauratéři reagovat zvýšením cen, a to v průměru od tří až do 15 procent. Provozům chybí turisté i pracovní síly, se zdražování tak zřejmě zdaleka nejsou u konce. Vlivem pandemických uzavírek muselo definitivně skončit asi 15 až 20 procent provozů. A vzhledem k tomu, že náklady jako Restaurace zdražují, a hned tak s tím nepřestanou

Objevte poctivou českou klasiku z Vinohradského Parlamentu, která nikdy nezklame!

bramborová kaše s masem a hráškovou omáčkou

Chcete si pochutnat na tradiční domácí kuchyni? Objednejte si dovážku až domů z Vinohradského Parlamentu, který má vždy na výběr hned z několika poctivých českých lahůdek, a to od polévek přes hlavní chody až po dezerty. Občas každý z nás dostane chuť dát si pořádný guláš nebo babiččinu svíčkovou – a právě v ten moment Objevte poctivou českou klasiku z Vinohradského Parlamentu, která nikdy nezklame!

Restaurace otevřely zahrádky. Snad už vždy budeme servírovat na talíř, ne do krabiček, doufají kuchaři

Před pražskou restaurací Vinohradský Parlament sedí skupinka lidí. Na stole talíře s jídlem, pití ve sklenicích, a ne v plastových kelímcích. „Testy máme! Byli jsme všichni testováni ráno v práci,“ hlásí jeden z hostů s půllitrem v ruce. „Na otevření zahrádek jsme se těšili. Je fajn si dát oběd normálně z talíře, a ne z Restaurace otevřely zahrádky. Snad už vždy budeme servírovat na talíř, ne do krabiček, doufají kuchaři

BERÁNKY, MAZANCE, ALE I CELODENNÍ MENU PRO 2 OSOBY

Velikonoční menu

Na koledu to letos opět nevypadá, tak co si Velikonoce zpříjemnit jarní gastronomií ve velkém stylu v podání podniků gastronomické sítě Together? Ty pro vás připravily velikonoční menu, při kterém zapomenete na všechno, co se kolem děje. Dojít si pro ně můžete buď k okýnku, nebo objednat přes e-shop. 30.03.2021 – 05.04.2021 Velikonoční chutě Vinohradského Parlamentu a BERÁNKY, MAZANCE, ALE I CELODENNÍ MENU PRO 2 OSOBY

Beránky, mazance, ale i celodenní menu pro 2 osoby. Oslavte Velikonoce s Together

Velikonoce v TOGETHER

Na koledu to letos opět nevypadá, tak co si Velikonoce zpříjemnit jarní gastronomií ve velkém stylu v podání podniků gastronomické sítě Together? Ty pro vás připravily vymazlené velikonoční menu, při kterém zapomenete na všechno, co se kolem děje. Dojít si pro ně můžete buď k okýnku, nebo objednat přes e-shop. Velikonoční chutě Vinohradského Parlamentu a Potrefené Husy Od Beránky, mazance, ale i celodenní menu pro 2 osoby. Oslavte Velikonoce s Together

Restaurace vítají jaro

Rozmanité receptury mají v této neutěšené době pomoci k pozvednutí naší nálady alespoň skrze nevšední zážitek z jídla Hned dnes, to jest v úterý 23. března, bych se rozhodně zamyslel nad nabídkou Restaurace Na Verandách. Taková „MUSAKA“ – hovězí ragú s lilkem a loupanými rajčaty zapečené s bramborami a sýrem fetta, šťavnatá a překypující chutěmi jak ji ustrojili zde, vás dostane do báječné nálady Restaurace vítají jaro

Hlavní bitva je před námi. V restauracích čekali veselejší rok, teď hledají recept na přežití

Zavřít, otevřít jen zahrádku, otevřít bez omezení, potom zase jen do deseti večer, ubrat židle a snížit kapacitu, zavřít v osm večer, zavřít úplně, jídlo s pitím maximálně s sebou… Je za námi rok, kdy začali majitelé hospod a restaurací tuhle divočinu zažívat naplno. Velcí šéfkuchaři ale zbraně neskládají. Proud rok trvajících omezení, která zmizela jen během léta a na tři Hlavní bitva je před námi. V restauracích čekali veselejší rok, teď hledají recept na přežití

Kam letos v Praze na šneky: Užijte si díky nim vánoční atmosféru jako za první republiky

šneci na talíři

Prožíváte každý rok Štědrý den ve shonu, že nic nestíháte a zastavíte se až u stromečku? Co si ho letos užít trochu víc v klidu a vyrazit přes den na procházku a na oběd do restaurace. Již na počátku minulého století se chodilo tradičně na šneky. Které restaurace je ale nabízejí letos? Prvorepubliková sváteční specialita Šneci Kam letos v Praze na šneky: Užijte si díky nim vánoční atmosféru jako za první republiky