Vinohradský Parlament

Vše o Vinohradském Parlamentu na jednom místě. Sledujte aktuální gastronomické trendy, recenze restaurací, tipy na moderní kuchyni, catering a cukrářství. Inspirujte se autentickými zážitky z pražské gastronomie a objevte exkluzivní novinky ze sítě Together Restaurants.

Mistři profi kuchyní

interiér kuchyně

„Přání kuchařů a jejich následná řešení jsou pro nás univerzitou a pro naše přístroje inovacemi,“ říkají v INTERGAST. Kuchaři, kteří v mládí vyrazili na zkušenou do světa. A tam viděli špičkové profesionální kuchyně v alpských hotelích a německých jídelnách. „Rozhodli jsme se, že tento profistandard si zaslouží stejně tak i naši kolegové v Čechách. A poháněni Mistři profi kuchyní

Nejpopulárnějším startupem letoška se stalo Qerko. Mění způsob, jak platíme v restauracích

Lukáš Kováč

Pojem QR kód za poslední roky v Česku zdomácněl. Usídlil se však především na dokladech a u vyúčtování služeb, případně u některých webových projektů. Startup Qerko jeho možnosti pojímá úplně jinak. Malou destičku s QR kódem usadil na stoly v restauracích a lidem, kteří tam chodí, nabídl do mobilů jednoduchou aplikaci. Takovou, díky které nemusejí Nejpopulárnějším startupem letoška se stalo Qerko. Mění způsob, jak platíme v restauracích

Kynuté knedlíky z makového těsta plněné jahodami podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

Sladké plněné knedlíky mají v Česku dlouhou tradici a jsou pro naši národní kuchyni typické. Není proto divu, že se připravují z různých typů těsta a každý si najde to své oblíbené. Zkuste do svého repertoáru zařadit trochu netradiční kynuté těsto s mákem podle šéfkuchaře z pražské restaurace, která se na všemožné knedlíky specializuje. Makové Kynuté knedlíky z makového těsta plněné jahodami podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

Langoše

langoš

ZAČÁTEK: 12. 07. 23 KONEC: 18. 07. 23 ČAS: 15:00 – 22:45 KATEGORIE: gastro|restaurace Naštěstí se tohle letos nemusíte tlačit ve frontě na koupališti, abyste si tuhle dobrotu vychutnali. Honza Pípal si pro vás totiž přichystal akci Langoše. No a nebyl by to Parlament, kdyby tyhle langoše nebyly obzvlášť vymazlené. Čekají vás dva langoše jako Langoše

Nejlepší rozhodnutí? Nikdy neprodat ČSFD, říká jeho zakladatel. Zkušenosti má i s rajčaty

Martin Pomothy, zakladatel ČSFD

Do čeho investují, jaká byla jejich první práce, kam si rádi zajdou na dobré jídlo či jaký největší fuck-up ve své kariéře zažili? Na toto a mnohem více se v rámci formátu Karlínských 20 ptáme zajímavých osobností nejen českého byznysu. Sled otázek a odpovědí přibližuje ty, o kterých se u nás můžete běžně dočíst, v Nejlepší rozhodnutí? Nikdy neprodat ČSFD, říká jeho zakladatel. Zkušenosti má i s rajčaty

Husí hody v Praze: Kde si pochutnat na svatomartinském menu

knedlíky s husou a zelím

Opět nastal čas svatomartinských hus. Dozlatova upečených, s křupavou kůrčičkou a masem, co se rozplývá na jazyku. Svatomartinský víkend odstartuje v pátek 10. listopadu a pražské restaurace se předhánějí s jídelními lístky, kde hraje husa všech podob a chutí hlavní roli. Dáte přednost tradici, nebo hravému street stylu? Husa s rodokmenem V Lokálech se letos bude podávat čerstvá, nemražená husa z Farmy Tůmovi v Nestanicích. Manželé Tůmovi Husí hody v Praze: Kde si pochutnat na svatomartinském menu

Tvarohové knedlíky a jahodový žahour podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

jahodové knedlíky na talíři

V rámci Jahodového festivalu v restauraci Vinohradský Parlament připravil šéfkuchař Jan Pípal recept na netradiční tvarohové knedlíčky s jahodovým tvarohovým žahourem. Efektní recept je zároveň sympaticky jednoduchý, takže ho hravě zvládnete připravit i doma. Suroviny polotučný tvaroh (v alobalu) 250 g žloutek 2 ks hrubá mouka 2–4 lžíce sůl 1 špetka jahody 500 g cukr krupice 100 g smetana ke šlehání (33%) 100 ml Tvarohové knedlíky a jahodový žahour podle Jana Pípala z Vinohradského Parlamentu

Stačí jedno kousnutí a zamilujete se. Cukrář Skála rozdává lásku na talíři

dezert a kremrole

Lukáš Skála je mistrem ve svém oboru. Jeho zákusky můžete ochutnat na několika místech v Praze. Avšak nyní máte skvělou příležitost si je vychutnat na jednom místě. Lukáš totiž bude jedním z hostů festivalu Souboj na talíři LIVE. Cukrárna poprvé otevřela své dveře v roce 2017 ve Šporkovském paláci. Cílem bylo přiblížit to nejsladší řemeslo Stačí jedno kousnutí a zamilujete se. Cukrář Skála rozdává lásku na talíři