magazin.aktualne.cz

Brambory nad zlato a dezert, který vás vystřelí do vesmíru. Na Pankráci mají narváno

lukáš Soukup s manažerem restaurace a tatarákem

V restauraci Brambory na pražské Pankráci přílohy nehrají jen druhé housle. Právě naopak. Bramboráky, lokše nebo langoše hosté často ocení víc než trhané maso, tatarák či roštěnou, s nimiž se podávají. Šéfkuchař Lukáš Soukup a manažer Jan Holeček museli zákazníky přesvědčit, že necílí jen na vegetariány. Díky cenově příznivým poledním menu i bramborovým degustacím si Brambory nad zlato a dezert, který vás vystřelí do vesmíru. Na Pankráci mají narváno

První čínská restaurace v Praze vařila vlaštovčí hnízda. Chodil tam Gott i Werich

Tradiční potraviny používané v podniku Vladimíra Suchého.

Vodičkova 19. Na téhle adrese kdysi stávala první čínská restaurace v Praze. Hosté v ní v dobách tuhé totality mohli ochutnat kung-pao, ale i polévku z vlaštovčích hnízd. Deset let v ní působil kuchař Vladimír Suchý, podle jehož receptů v rámci speciální akce trvající do 1. března vaří pražská restaurace Sia. Při téhle příležitosti Suchý zavzpomínal na dobu legendárního podniku, kde První čínská restaurace v Praze vařila vlaštovčí hnízda. Chodil tam Gott i Werich

Žádné knedlíky ze supermarketu, v Praze vsadili na domácí a vaří je přímo před hosty

šéfkuchař Jan Pípal

Žádné knedlíky ze supermarketu, v Praze vsadili na domácí a vaří je přímo před hosty Po rozsáhlé rekonstrukci se v září znovu otevřel pražský Vinohradský Parlament, kromě změny designu se provozovatelé v čele se šéfkuchařem Janem Pípalem rozhodli vsadit i na změnu jídelníčku. Tradiční česká jídla a sezonní pokrmy, jako jsou zvěřinové hody nebo zabijačka, Žádné knedlíky ze supermarketu, v Praze vsadili na domácí a vaří je přímo před hosty

Český chlebíček je fenomén, dávají si ho turisté i vegani. V Praze stojí i 74 korun

Obložený chlebíček vznikl na začátku 20. století v pražském lahůdkářství Jana Paukerta na Národní třídě. Ten vymyslel studenou svačinu na popud malíře Jana Skramlíka, a tak vznikl jeden z fenoménů české kuchyně. Chlebíčky, stejně jako nabídky pražských lahůdkářství a bister, se v průběhu let měnily a dnes kromě tradičních variant se salámem nebo vajíčkem existují Český chlebíček je fenomén, dávají si ho turisté i vegani. V Praze stojí i 74 korun

Veganů v Česku se nebojím. Pořád je dost lidí, kteří mají rádi maso, říká řezník

Jan Bartoň s prasetem

27. 1. 2019 20:16 Jan Bartoň se již dvacet let věnuje kuchařském řemeslu. Kromě toho čas od času vezme i práci řezníka. Každý rok tak například pomáhá s přípravou zabijačkových hodů v pražské restauraci Vinohradský parlament. Výjimkou nebyl ani letošek, kdy se postaral o zabijačkové lahůdky, které se prodávaly i přímo na Korunní ulici za Veganů v Česku se nebojím. Pořád je dost lidí, kteří mají rádi maso, říká řezník

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.